Sportolni jó, sportolni fontos – még akkor is, ha éppen kötelezően otthon ülünk, hiszen éppen azért kell otthon maradni, hogy megőrizzük az egészségünket. Ehhez a mozgás elengedhetetlen, úgyhogy összegyűjtöttünk nektek néhány népszerű külföldi youtubert, akik már a karantén előtt is otthontornázók milliót mozgatták át, jelen helyzetben pedig még többen választják a TV előtti sportot. Az a legjobb az egészben, hogy ha csak tíz perced van, ha csak három, vagy ha egy teljes órád, mindenféle videót lehet találni. A három perc mozgás is mozgás. Mint lelkes otthontornázó, üdvözlök mindenkit a klubban, sportcipőket, jógaszőnyeget elő, itt az ideje lemozogni a tésztaebédek által felhalmozott kilókat!

061.hu – Tihanyi Rita

Blogilates

Cassey az én személyes kedvencem, már évek óta csinálom a videóit, a kifogyhatatlan lelkesedése akaratlanul átragad az emberre. Az alapja a pilátesz, de ne légzésgyakorlatokat és befelé fordulást képzeljetek el, hanem pörgést és popzenét. Minden hónapban összeállít egy naptárat, amiben a különböző napokon különböző testrészeken lehet dolgozni. A rendkívüli helyzetre reagálva még egy kéthetes karanténtornát is készített, ahol minden napra meg van adva, hogy milyen gyakorlatból mennyit kell elvégezni, így eközben még akár a kedvenc sorozatot is be lehet rakni, ha úgy esetleg könnyebb.

Yoga with Adriene

Az egyik legnépszerűbb jógás tartalomgyártó, mindenféle tudásszinthez lehet találni videót, szóval aki még életében nem jógázott, az is nekieshet nyugodtan. Vannak videói különböző hangulatokra, amik a test átmozgatásán kívül kicsit a lelkünket is rendbe tehetik. Adriene ugyan nem készült karanténjógával, de a csatornáján összeállított egy lejátszási listát, aminek a „jóga bizonytalan időkre” címet adta, és különböző stresszoldó gyakorlatsorokat találunk benne.

The Fitness Marshall

Ha inkább a cardio és a tánc fekszik neked, akkor a The Fitness Marshall igazán jó választás. Rövid, popzenére koreografált táncolós videók, aminek a végére garantáltan izzadni fogsz. A mozdulatsorok egy olyan kétballábasnak, mint én, egyáltalán nem könnyűek, de mivel úgysem látja senki (esetleg a családod, de hát nekik mi újat tudunk még mutatni ennyi idő után), nyugodtan lehet próbálkozni. A karanténolók számára készített egy harmincperces videót is, ami már ki is elégíti a napi mozgásigényt.

Popsugar Fitness

Több száz videó található a csatornán, nagyjából 10-60 percesek. Van mindenféle mozgásforma: balett, circuit edzés, súlyzós edzés, pilátesz, jóga, kardió, tánc, boksz, kickbox – mindenki talál magának megfelelőt. A vezető edző Anna Renderer, de nem ő vezényli le az összes videót, hanem nagyon sok vendégtrénerrel dolgozik együtt, így lehet ilyen széles a paletta. Viszont mindegyikben szerepel, és a lelkesedésre ragadós, úgyhogy igazi jókedvvel lehet nyomni a Popsugar videóira.

FitnessBlender

Ezt a csatornát egy házaspár készíti, akik abban hisznek, hogy a sportnak nem kell drágának vagy unalmasnak lennie. Kelli és Daniel szerint az egyetlen eszköz, amire tényleg szüksége lehet az otthonsportolóknak, az néhány súlyzó, de igazából enélkül is lehet hatásos az edzés. Itt is bőven van miből válogatni, többféle hosszúságú és típusú videó megtalálható a csatornán.

+1 Arnold Schwarzenegger otthoni gyakorlatsora

A járvány kirobbanása után nem sokkal Arnold Schwarzenegger megosztott a Redditen egy hosszabb posztot, amiben leírja, hogy nagyon fontos felelősségteljesen viselkedni, és megállítani a vírus terjedését. Sajnos ehhez hozzátartozik, hogy nem járunk edzőterembe sem, de a testünk ápolásához nem is kell, mivel a testsúllyal végzett gyakorlatok az egyik legrégebbi sporttevékenység a világon. Elmeséli, hogy fiatalkorában egy faágon húzódzkodott Ausztriában, és öccsével Papp László boxoló edzésprogramját próbálták követni, aki fát vágott, amikor egy meccsre készült. Ezután megoszt egy egyszerű edzésprogramot, amit saját, régi fotóival illusztrál.