Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio négyese jövőre befejezi a közös muzsikálást, de előtte egy hatalmas európai turnéval búcsúznak a közönségtől. A Mr. Big 1988-ban alakult és egy rövid szünetet kivéve hosszú évek óta turnézik. Jövő április 7-én mi is elköszönhetünk tőlük a Barba Negrában. 

Ohh Bébi, bébi, it íz a wájd vörd. Zeng a mai napig a fejemben, kicsit ilyen tört, magyaros angollal. Ugyanis épp akkor voltam tizenhárom éves és elég gyengén beszéltem angolul. Ez a Mr. Big harmadik lemezének legnagyobb slágere, amit úgy nemes egyszerűséggel agyonjátszott akkor az MTV és minden egyéb zenei csatorna valamint rádió. Fiatalon is könnyen észre lehetett venni, hogy ez egy rockbanda szerelmes balladája, ami tök jó és énekelhető, de nagyon távol áll a tökös rock n roll muzsikától, amit akkor és azóta is rendületlenül imádok. A Mr. Big számomra egyet jelentett ezzel a dallal így nem nagyon foglalkoztam vele. 

Aztán sok-sok év múlva, mondhatnám évtizedek múlva amikor már zenéltem és több rocker arccal találkoztam, észrevettem, hogy rengetegen el vannak ájulva  Mr. Big-től. Fogalmam sem volt miért. Jó, persze tisztában voltam vele, hogy Paul Gilbert nagy gitáros, de azon kívül nekem ez a banda a vájd vördöt jelentette és nem többet. Aztán egyszer – már huszonévesen – eszembe jutott youtubozás közben, hogy annyira sokan dícsérték a Mr. Biget hallgassunk már bele kicsit más dalokba is. Az első lemezzel kezdtem. Azonnal beleszerettem az Addicted To Rush-ba. Ami nálam azóta is etalon dal. Egyszerűen zseniális szerzemény a pörgős rock n roll muzsikák között. Számomra a Daddy, Brother, Lover, Little Boy ennek a folytatása és ez a lemezeken is megjelenik, hiszen utóbbi dal a második korongon hallható. Két olyan dal, ami több mint zseni. Elképesztő benne mind a négy zenész és nagyon megmutatja, hogy a Wild World az csupán egy kirándulás volt. A Mr. Big inkább az általam is nagyra tisztelt alkotásokról szól. Aki szeret a melankólia mellett néha beletaposni a gázba, az imádni fogja a Mr. Biget is, ha még esetleg nem ismerné. A jövő április 7-ei vasárnapi estét szerintem érdemes rájuk szánni, főleg annak tükrében, hogy nem hatvanezer egy jegy! 

Facebook esemény: KATT

Peru