Mundruczó Kornél Látszatélet című rendezése új utat jelöl ki a Proton Színház életében. Az új produkció középontjában emberi sorsokra koncentráló intim duettek állnak. Az előadás a Trafó után egyenesen a Wiener Festwochen felé veszi az irányt. Emellett májusban a társulat két régebbi darabja is műsorra kerül a Trafóban: a szintén Mundruczó rendezte Frankenstein-terv és a Bánki Gergely által rendezett 1 link, Vajdai Vilmossal.

061.hu

A Látszatéletben két anya-fia kapcsolatot látunk egy mágikus lakásban kibontakozni, egymásban tükröződni. Egy roma nő (Monori Lili) és identitását maga mögött hagyni próbáló fia (Jéger Zsombor), egy egyedülálló anya (Láng Annamária) és gyermeke (Kozma Dáriusz/Gerendás Ruben), valamint a történeteiket összekötő férfi (Rába Roland) sorsa elevenedik meg az előadásban. Mindannyian látszatéletet élnek.

Az Ágh Márton tervezte, már-már élővé váló monumentális díszletben látható előadás felveti az örökérvényű kérdést, hogy vajon magunk választjuk sorsunkat, vagy eleve elrendelt életutakat járunk be? A produkció messze túlmutat aktuális politikai és társadalmi kérdéseken, a hangsúly az emberségre és a szokásjoggá vált igazságtalanságra kerül. Aki kíváncsi arra, milyen színházi nyelvről vált Mundruczó Kornél a Látszatéletére, az a 9 éve bemutatott, Frankeinsten-terv című előadást is megtekintheti május 7 és 15 között,  hat alkalommal, amikor Mundruczó Kornél vándordarabja ismét új helyszínre költözik…