Szerdán elstartolt hazánk, és talán Európa egyik legismertebb fesztiválja, a Sziget. Az óbudai szigetre minden év augusztusában százezrek látogatnak el a legcoolabb fesztiválélményben reménykedve. Ilyenkor szinte mindenki kibújik a hétköznapokban megszokott öltözékéből, és a legvadabb, legszexibb és leglazább arcát mutatva választ partyruhát. Sokan döntenek a meghökkentés, a figyelemfelkeltés vagy csak egyszerűen üzenetközvetítés gyanánt valamilyen póló mellett. A 061.hu most összeszedett nektek tíz olyan felsőt, amelyben garantáltan megnéznek majd még a legmenőbb fesztiválarcok is. 

061.hu összeállítás

1.VERKSTADEN BUDAPEST

A belvárosi Lollipop Factory Budapest és a 8. kerületben is megtalálható márka humoros és teljesen limites példányait a szókimondóan vicces csajoknak ajánljuk, hiszen a Verkstaden mozgalom mindazokról a fiatal lányokról szól, legyen az a két alapító, Pálma vagy Panna, vagy a velük dolgozó grafikusok, akik mernek hangot adni a gondolataiknak és a kreativitásuknak. 

2. AARION BUDAPEST

Az AARION tervezői már 7 éve készítenek férfi és női ruhákat, egyszerűbb, összetett darabokat, visszafogott és pimaszabb ruhákat egyaránt. A laza városi márka alkotói időről-időre készítenek valamit, amivel túllépnek a korlátjaikon, így jutottak el a fehér pólóktól a 3 részes öltönyig. Tőlük most egy crop topot és egy egyszerű, ám művészi fehér pólót ajánlunk. Ám vigyázz a szexi haspóló helytelen viselés esetén többet árt, mint használ.

3. SMÖRGAS CLOTHES

Bán Viktória kézzel készült odaszúrós művei megérnek mindenképp egy misét. A kedvencünk a manapság a fast fashion üzleteknek köszönhetően extrán elhasznált NASA logós póló újragondolása Xanax-felirattal. 

4. DAIGE 

Ha szeretnél 2018 Kiváló Dolgozója lenne, vagy a férfiak iránti érzéseidet mókásan kifejezni, akkor keresd fel az I. kerületben a Repertoryt és ott a Daiget. A tervezőnek, Tóth Melindanak a nagymamája gardróbja adta az ihletet a márkához. Mi most a kollekció két legszókimondóbb darabját ajánljuk. Utóbbin a szocialista munkamorált dicsőítő “Kiváló dolgozó” felirat virít, míg a slágerdarab pólóra a nagymamák örök érvényű bölcsessége került.

5. CELENI

Az elegánsabb hölgyekre gondolva jó szívvel ajánljuk Cselényi Eszter által jegyzet Celeni márka kedves és finom darabjait. Ki ne olvadna el egy zsebből kibújó nyuszitól vagy egy óriási masnitól? Egyébként támogatjuk Eszter azon hitvallását, miszerint reméli, hogy Magyarországon is elérkezik az az idő, amikor már többen választják a fiatal tervezők kreációit, és az egyedi stílus, illetve magas minőség elnyeri méltó jutalmát.

6. PRINTA

Szeretnénk a srácoknak is kedvezni, így mindenképp muszáj a felsorolásba a Printa Budapest darabjait is beválogatnunk. A Printa egy magyar környezettudatos márka, amely különféle termékek formatervezésével és gyártásával foglalkozik. Legyen szó emléktárgyakról, ruhakollekcióról, kiegészítőkről vagy grafikáról, ideológiájukat alapjaiban Budapest, az öko-divat és a szitanyomás határozzák meg. A környezettudatosság kiemelten fontos az alapítóknak, ezért a ruhakollekciójuk célja, hogy felhívja a figyelmet az alternatív anyaghasználatra és a ‘slow fashion’-re. Az AWARE by Printa hazánk egyetlen öko-divatvonala, amely a kiselejtezett ruhadarabok újrahasznosításával foglalkozik. A régi textileket átfestik, átszabják, sajátos nyomattal látják el és a felfrissített anyagokból új és egyedülálló darabokat hoznak létre.

7. nandi

Egyszerű, de nagyszerű. Kb. ez írja le mindazt, mit is érdemes tudni a nandi márkáról. Nácsa Andrea a márka égisze alatt ruhákat és kiegészítőket tervez természetes alapanyagokból, amelyeket saját grafikákkal mintáz, kézzel fest, pecsétel. Jelszava a hordhatóság, de mégis különleges termékeket szeret készíteni, amik feldobják a hétköznapokat az egyedi szín – és formavilágukkal. Személyes vásárlásra a Heinrich Alkotói Szinten van lehetőség. 

8. Tomcsanyi

Az egyik legismertebb hazai tervezőtől, Tomcsányi Dóritól most két nagyon különleges, stílusában eltérő darabot hoztunk. A hatalmas zöld levelekkel díszített top által szinte érezzük a természet érintését, a bohó stílus rajongóinak a legmenőbb választás, míg a felvarrós, teniszütős ingecskét a retro életérzés híveinek ajánljuk. 

9. Szputnyik shop

Ha zenerajongó vagy, és csak egy- egy zenekar kedvéért mész ki a Szigetre, akkor nem lőhetsz mellé azzal, ha büszkén magadra öltesz egy banda-pólót. Szuper mintájú darabokért térj be egy Szputnyik shopba, ahol szinte az összes Sziget headliner-re gondoltak.

10. Látomás

Egy-egy menő darabért érdemes betérni a ma már szervesen a belváros képéhez tartozó apró üzleteket egyikébe. A Látomás azoknak szól, akik minőségi, trendkövető, de mégis egy-két részletében egyedi modelleket keresnek. Ezek konfekciódarabok ugyan, de mégis csak kevés kerül be Magyarországra az egyes modellekből, így nem valószínű, hogy szembe jön veled valamelyik fesztivál sátornál.