Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Művészetpedagógiai projektet indít az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány egy norvég zeneterápiás alapítvánnyal együttműködve. A jövő év áprilisáig tartó „Egyedülálló vagy páratlan?” című projekt programjai az egyszülős családokra koncentrálnak és kiemelt hangsúlyt fektetnek azokra az egyszülős családokra, ahol fogyatékossággal élő gyerekeket nevelnek.

 061.hu

Azokban a családokban, ahol a gyerek valamilyen fogyatékossággal vagy tartós betegséggel születik, jóval nagyobb az esélye annak, hogy a szülők elválnak. „Egyedülálló vagy páratlan?” címmel induló projektünk elsősorban ezekre az egyszülős családokra koncentrál. Az ő életüket, az ő helyzetüket is igyekszik a fókuszba helyezni valamint olyan közösségi és segítő tevékenységeket, rendezvényeket létrehozni, amelyek az ő mindennapjaikban is segítséget jelentenek. A projekt egyik fontos eleme a művészetterápia illetve a művészetpedagógia, ebben a norvég zeneterápiás alapítvány, a „Culture Breaks Borders” az Egyedülálló Szülők  Klubja Alapítvány partnere.

„Az egyszülős családok nagyobb szegénységi kockázattal, nehezebben élnek, mint a családok általában, ha pedig fogyatékossággal élő gyereket nevelnek, a többi egyszülős családhoz képest is jóval nehezebbek a mindennapok. Akár a munkavállalásra, akár a napi rutin kialakítására vagy éppen a pártalálásra gondolunk, ezek a szülők nagy hátránnyal indulnak, és hatalmas terheket cipelnek.” – mondta Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány vezetője.

A jövő év áprilisáig tartó projekt programjai között két workshop és egy szakmai konferencia is szerepel.  Ez utóbbira családsegítő, gyermekekkel foglalkozó civil és állami szervezeteket várnak, hogy minél szélesebb körben tudják terjeszteni a napi gyakorlatba átültethető hazai és külföldi tapasztalatokat.  A workshopon az érintett családoknak fogják bemutatni, hogy a művészet- és zeneterápiával milyen eredményeket lehet elérni a gyerekeknél.  A programsorozat egy tanulmánykötettel zárul, amelyeket tovább forgathatnak majd a hazai szakemberek.

Kép: Családháló


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •