Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Április utolsó szombat délutánján a Hajógyári Szigetet ellepték a tacskók, amely a maga érdekes testarányaival, furcsa négy lábon járó virsliszerű kinézetével az egyik legbájosabb és egyben legérdekesebb kutyafajtája. A cukisági rángógörcs a kutyabolondok számára elkerülhetetlen volt a több száz rohangáló tacsi láttán. 

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy

Lelkes kutyagazdaként mindig örömmel látom a Tavaszi Tacskó Találkozóhoz hasonló nagy, “kutyások tartsanak össze” megmozdulásokat, mert ilyenkor nem csak arra van lehetőség, hogy speciális tudásunkat, kérdéseinket megvitassuk, de örök ember és kutyabarátságok is születhetnek.

IMG_4331

A Tavaszi Tacskó Találkozó főszervezője, Paluska Péter a Nullahategy.hu kérdésére elmesélte, hogy nem számított ekkora érdeklődésre. “Az első találkozó ötlete igazán egyszerűen született: mivel nekem is van kutyám, arra gondoltam, jó lenne összehozni és megismerni más gazdikat és kutyusaikat úgy, mint egy baráti összejövetelen. Az, hogy ilyen sokan kijöttek, még nagyobb motivációt ad ahhoz, hogy a következő összejövetelt megszervezzem, ahol akár el tudok képzelni egy örökbefogadási akciót is és meghívnék egy- két neves szakembert.”

IMG_4315

Természetesen magától értetődő, hogy a főszervezőnek is tacskója van: “Mazsola két és fél éves kislány, aki igazi művésznő. Akinek tacsija van, tudja,hogy ez a fajta mind- mind külön egyéniség. Amellett fontos megjegyezni, hogy vannak alapszabályok, amiket muszáj egy tacskó nevelésénél figyelembe venni. Hízásra hajlamosak így a kiegyensúlyozott étkezésre és a rendszeres mozgásra figyelni kell. De csak óvatosan, mert a gerincünk nagyon érzékeny. Így nem szabad például engedni, hogy magasabb helyről ugráljanak, vagy sokat lépcsőzzenek.”

IMG_4298

A szombati tacsis seregszemlén egyénként nem csak ez a fajta képviseltette magát. A kutyás társadalomban pont ez a jó: nem az eb fajtája határoz meg abban, hogy ki vagy, és hova mehetsz. A lényeg, hogy a felelős kutyatartás szabályai mellett, a lehető legjobb sorsot biztosíts kis kedvencednek.

IMG_4442


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •