Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Véget ért az elődöntő-sorozat a Nagy-Szín-Pad!-on, a Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda közös versenyén. Vasárnap estig újra lehet szavazni a 12 előadóra, akik április 23. és május 4. között adtak koncertet a fővárosi Akvárium Klubban.

MTI

Az idei Nagy-Szín-Pad! eddigi estjei közül több is telt ház előtt zajlott. Az értékelési rendszer változott tavalyhoz képest: ezúttal egy 25 tagú szakmai zsűri is figyelte az elődöntőket – szerepel a szervezők közleményében,

Már befutott zenészek mellett koncert- és fesztiválszervezők, újságírók, rendezők és előadóművészek pontozták a versenyzőket. Az idei mezőnyben szerepel az indie-folkot játszó Bagossy Brothers Company, a speed-folk freak punkos Bohemian Betyars, a fesztiválokon már sikeres Esti Kornél, az Eurovíziós Dalfesztiválon versenyző Freddie, a jungle-rockot képviselő Fran Palermo, a nemzetközi Mongooz And The Magnet, az új albumát frissen megjelentetett Marge, az elektronikus hárfa-pop zenekar, a Passed, a desert rockos Run Over Dogs, az elektronikát rockkal vegyítő SuperStereo, a budapesti klubokban hódító Szabó Benedek és a Galaxisok, valamint a szériát május 4-én záró Zaporozsec. A zsűri által adott pontok a közönségszavazatokkal kiegészülve határozzák meg a három döntőst.

A szakmai szavazás nyílt eredménye a http://nagyszinpad.com/a_zsuri oldalon látható. Az elődöntők során a közönség a koncertek napján 20 órától másnap 20 óráig segíthette voksaival az aznap színpadra lépő produkciókat, de május 8. 20 óráig újra lehetőség van szavazni valamennyi előadóra. Hogy melyik három produkció kapta a legmagasabb pontszámot, az hétfőn reggel derül ki a Petőfi Rádió Talpra magyar! című műsorában. Ekkor újraindul a szavazás, a három döntős zenekarra a május 15-i döntőig lehet voksolni, aznap élő adásban derül ki, ki nyeri az idei Nagy-Szín-Pad!-ot.

A döntőn fellép a Margaret Island és koncertet ad a Soerii & Poolek is. A finálé után a VOLT Music Barban a Fülöp-Lobenwein-Murak dj-hármas pakolja a lemezeket.

A belépés ingyenes.

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •