A hard rock zene szerelmesi, ha jártak a budapesti Deep Pruple koncerten egészen biztosan hatalmas élményen vannak túl. A hallhatatlan öregek ugyanis már a nyolcvanadik évük felé sem halványultak semmit. Élükön Ian Gillan énekessel remek hangulatú koncertet adtak a Papp László Arénában. 

A Deep Purple 1968-ban alakult és azóta az egyik elsőszámú hard rock bandának minősül, számtalan sok rock himnuszt adtak a közönségnek. A csapat több féle felállásban is koncertezett, de múlt szombaton Budapesten Ian Gillan énekes, Ian Paice dobos, Don Airey billentyűs és Simon McBride gitáros álltak a színpadon. A magyar közönség totálisan vevő volt Gillanék produkciójára, rengeteg neves hazai zenész posztolt a közösségi oldalán a buliról és leginkább dicséretet lehetett olvasni a beszámolók között. 

Ian Gillan énekes. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A legendás banda európai körútja még három koncertet foglal majd magában. Hamburg és Stuttgart után Szlovákiában zárul a hard rock bulik sorozata az öreg kontinensen. A magyar rajongóknak külön jó hír az utolsó dátum, ami július 22-. A helyszín pedig a nagyszalatnai Olympic Field lesz a Felvidéken.

Ian Gillan énekes (k), Roger Glover basszusgitáros (b) és Simon McBride gitáros (j). Fotó: MTI/Mohai Balázs