Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Tizenötödik születésnapját nagyszabású koncerttel ünnepli a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO). A hazai ska színtér élcsapata május 27-én, vasárnap Budapesten a Belvárosi Fesztiválon (BelFeszt) eleveníti fel a másfél évtized legjobb dalait. Az együttes eddig több mint húsz országban összesen mintegy ezer koncertet adott. A jubileumi koncerten több vendég működik közre, köztük lesz Sena, Koszi Janka, Kiss Erzsi és Céanne, valamint ezen az esten debütál a PASO új dobosa.

MTI

A csapat 2003 tavaszán alakult, olyan fővárosi, már nem létező klubokból indult, mint a Kultiplex és a Vörös Lyuk. 2008-ban már a Sziget nagyszínpadán zenéltek, de felléptek például a holland Lowlands, a szerb Exit, a spanyol Iboga, a horvát Skaville vagy a német This Is Ska fesztiválon is. Eddig öt stúdióalbumot jelentettek meg (Budapest Ska Mood – 2005; The Return of the Pannonians – 2007; Feel the Riddim! –  2009; Lovemonster/Lost in Space – 2012; Ghost Train – 2016), az első négyet kiadta az Egyesült Államokban a ska zenére specializálódott Megalith Records, a legutóbbit pedig Európában a német Rocking Records. A PASO a ska legnagyobb sztárjaival zenélt együtt, így Victor Rice-szal, Dr. Ring-Dinggal, a Skatalitesszal, a Toastersszel és a New York Ska-Jazz Ensemble-lal.

Átdolgozták a Star Wars és a Trónok harca filmzenéjét, mindkettőhöz videót forgattak, megnyerték az I. Magyar Klipszemle fődíját a Részeg című dalhoz készült kisfilmmel, forgattak New Yorkban, Kingstonban és Barcelonában. A PASO jelenlegi tagjai: KRSa (Lord Panamo) – ének; Mr. P (Benkő Dávid) – Hammond orgona, billentyűs hangszerek, vokál; Koós-Hutás Áron – trombita; Mr. Vajay (Vajay László) – harsona; Babba Luki (Lukács Gábor) – szaxofon; Laca (Nagy László) – gitár; Csákikapitány (Csáki Zoltán) – gitár; Dr. Strict (Pozsgai Vince) – basszusgitár.

A 12. Belvárosi Fesztivált (BelFeszt) péntektől vasárnapig rendezik meg. Az ingyenes esemény öt helyszíne a Szabadság tér, az Erzsébet tér, a Zrínyi utca, a Vigadó tér és a Belvárosi Piac, a fellépők között lesz a PASO mellett például a Lóci Játszik, a Magashegyi Underground, a Parno Graszt, Charlie, Korda György és Balázs Klári, Kovács Kati, a Blahalouisiana, a Kiscsillag, a Boban Markovic Orkestar, a David Yengibarian Trió, a NAZA, az Irie Maffia, az Anima Sound System és a Rutkai Bori Banda.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •