Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Egy valódi antiszociális kísérlet, írják a műsor beharangozójában, celebjeink ugyanis ezúttal nem egy légtérben senyvednek és osztják meg egymással bölcsességeiket, hanem külön-külön, egy-egy 18 négyzetméteres mobilkonténerben. Öt napig, már ha kibírják addig. Kérdés, hogy mekkora érdeklődésre tarthatnak számot Berki Krisztián, Lakatos Márk, Molnár Nini vagy Megyeri Csilla lételméleti mélységekig hatoló gondolatfutamai, illetve mennyire van jó hatással a lassan újra karanténba kényszerülő nézőkre, ha azt látják, milyen könnyen szétesik az ember “fogságban”. Sugárveszély.

MM – 061.hu

Hétfőn debütált a Viasat6-on a Celebcella című valóságshow, amely celebeket, influenszereket állít kihívás elé, hogy megmutathassák, meddig bírják magányosan, teljesen elszigetelten a külvilágtól, minden információ, telefon és emberi kapcsolatok nélkül, egy steril környezetbe zárva. A műsor a Celebs In Solitary című formátum magyar változata, a Viasat6-on képernyőre kerülő produkció az első nemzetközi verziója a műsornak.

A sorozat szereplői egy puritán berendezésű konténerben vannak bezárva, elvágva a külvilágtól, minden kütyü nélkül. Három kedvenc tárgyukat azért bevihetik, alapvető élelmiszerek, tisztálkodószerek a rendelkezésükre állnak, emberkínzásról tehát nincs szó, azonban a cellában hamar elveszítik időérzéküket, természetes fény sincs, extrovertált személyiségek lévén pedig tényleg szenvedés, hogy senkihez nem szólhatnak, nem posztolhatnak, instázhatnak, live-ozhatnak.

Az első részben hazánk egyik legelhasználtabb, a producerek szerint viszont újramosható (=dögunalmas) celebje, Berki Krisztián, a szókimondó, szintén lejárt szavatosságú stylist, Lakatos Márk, a testvércsatorna, Viasat3 Feleségek luxuskivitelben című agyhorpasztó trashrealityjében már feltűnt táskatervező, Molnár Nini és Megyeri Csilla (?) tűnik fel, aki az internet szerint influenszer. Igaz, a műsor elején megtudunk róla még egy hasznos infót, miszerint híres a kézügyességéről. Kérdés persze, hogy mindentől és mindenkitől elszigetelve, ez mennyiben tud majd megmutatkozni.

Ők költöznek be a pánikgombbal (ezt kell megnyomni, ha feladják a játékot) ellátott minimál cellába, egyetlen társaságuk pedig egy Gopro kamera. A valóságshowt pedig Papp “Pimasz úr” Gergő műsorvezetővel súlyosbítják, aki Skultéti-Szabó “bármely csatorna bármely műsorába elmegyek szakérteni” Katalin klinikai szakpszichológussal elemez – például azt, miért elégedetlen az influenszer Megyeri óvodásokat megszégyenítő festményének egy részletével. A szakértő komplett kórrajzot skiccel fel az alkotás alapján. “Nem tetszik neki a tenger” – mondja Pimasz úr, ami Skultéti-Szabó szerint nyilvánvalóan intrapszichés konfliktusra utal. De honnan tud ennyit a szakember Megyeri Csilláról? – merül fel a kérdés a nézőben. Netán járt hozzá terápiára? Nem tudjuk…Mindenesetre az “in medias res”-analizálás nem vehető komolyan, még akkor sem, ha tudjuk, a műsoridő csak ennyit enged meg.

Berkire kár pazarolni a karaktereket, nem tud szabadulni a tenyérbemászó, magabiztos izomagy szereptől, három választott tárgya közül az egyik természetesen egy pávatollal díszített trón, hogy a konténer közepén is kiskirálynak érezhesse magát. “Az országoknak lehetnek határai, Berkinek nincs” – mondja a beköltözés előtt nagyképűen a celebbohóc, ezután pedig csak egy vágyunk van: látni, ahogy az ötödik napon magzatpózban sír az ágy szélén.

Lakatos Márk, az ország stylistja próbál a humorból építkezni, “drága csillagszórók”, mondja a Gopro-nak, majd megállapítja, hogy a fal tojáshéj színe a születés metaforája, tehát nagy baj itt már nem lehet. Molnár Ninit pedig csak az érdekli, meghízik-e az öt nap fogság alatt, ezért egyik választott tárgya egy szobabicikli, de van nála sok banán is, amelyeknek a héjával arctisztítást végez, majd olyan kifejezésekkel dobálózik, mint a jóga RETREAT vagy a DETOX program.

E rövid összefoglalóból is kiviláglik, hogy ez a reality sincs híján a világmegváltó gondolatoknak, persze tudjuk, nem is ez a műsor célja, egyelőre mégsem érzem, hogy jelen világjárvány közepén, a karanténba kényszerüléstől fél lépésre bármilyen örömet okozna a fogságban nyüszítő Zs-kategóriás celebek figyelése.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •