Ha a rocksztárok nem gitárt vagy dobverőt fognak a kezükben, akkor jórészt sporteszközökkel poénkodnak, baseball ütővel pózolnak esetleg teniszütővel léggitároznak. Pingpong ütőt ritkán tartanának maguk előtt. A Green Day gitárosa Billie Joe Armstrong viszont  pinyózni szeret, méghozzá reverendában,  ami akkora poén mint az Apáca-show 2018-ban. Pont annyira tréfás az uniformis, mint maga az album címe is: Greatest Hits: God’s Favorite Band.

PZL – 061.hu

Még szerencse, hogy nem a tréfái miatt kedveljük a zenekart, hanem az olyan punk zsánerű számaik miatt, amik annyira bonyolultak, hogy pingpong ütőn is le lehet őket játszani. A 22 dalt tartalmazó új válogatásalbum megjelenését a karácsony indokolta, és az, hogy legyen valami, ami még mozgásban tartja az előző, Revolution Radio című lemezüket. A kronologikus sorrendet tartó kollekcióban az a jó, hogy a korábbi Green Day albumokat odaadhatjuk az unokatesónknak, hiszen ez a 22 trackből álló szellemi talajmintavétel tökéletesen elég a Green Day élményhez. Itt van néhány korai sláger mellett a Basket Case, a When I Come Around, a Minority, az American Idiot, a Boulevard of Broken Dreams, a Holiday, a Wake Me Up When September, az Ends, a Know Your Enemy

A lemezen két új szerzemény is szerepel, a Back In The USA mellett az Ordinary World feldolgozása Miranda Lamberttel együtt, és ez utóbbiból is jól látszik: a Green Day inkább egy polbeat-re hangszerelt stadionrock produkció, ami legjobb esetben is csK nyomokban tartalmaz punkot. Viszont a fiúk remek rádióbarát slágereket írnak, érzik a power-pop energiáját, és kb. annyi közük van a punkhoz, mint a Bay City Rollersnek vagy a Sweetnek. Bár papnak öltöztek a képzeletbeli jelmezbálon, mégis inkább nekik kellene gyónni, hiszen a Green Daynek kulcsszerepe volt abban, hogy teljesen kiüresedett a punk, hogy a műfaj mára már annyira izglmas, mint a hétéves gyerekekre pozícionált Monster High babák, akik között vannak már punky fazonúak is, így a Greatest Hits: God’s Favorite Band inkább a szaltózó Rainbow Dash póniló mellé valók egy nagycsoportos babaházában, mintsem a CBGB klubba….

Green Day
Greatest Hits: God’s Favorite Band
Warner
22 szám 70 perc