Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A Pizza Manufakturások immár második alkalommal izzítják be a belvárosi Impostor udvarán felállított kemencéjüket, hogy megidézzék Olaszországot. A mesés zamatok szárnyán  péntektől vasárnapig, déltől este nyolcig repülhet el bárki Nápoly lankáira. 

C.N. – 061.hu

A Digó célja a tradicionális nápolyi pizzák bemutatása, így három fajta közül váltogathat a korgó gyomrú betérő: marinara, margherita és bianca. Ennek a három változatnak van egy-egy extra változata, ilyen például a pármais-rukkolás margherita, vagy a szarvasgombás bianca. A Pizza Manufakturás srácok a mostani alkalomra azonban készülnek egy újdonsággal is, ez pedig a Margherita D.O.P. pizza. A D.O.P. az eredeti védett olasz termékeket jelöli. Ez a pizza a Vezúv lejtőin termett, méltán híres eredeti San Marzano paradicsom édes, gyümölcsös ízével és eredeti bivalymozzarellával képez nagyon különleges ízvilágot. Ilyen pizzát Budapesten még nem nagyon kóstolhatott senki. 

A pizzarecept a nápolyi tradíciókat követi, csak 00-ás nápolyi malomban őrült lisztet, lágy vizet és tengeri sót tartalmaz, valamint egy nagyon pici élesztőt, ami egy teljes nap alatt keleszti meg a tésztát. Emellett a srácok folyamatosan kísérleteznek természetes kovásszal is, amivel még különlegesebb tésztát lehet készíteni. 

14368774_1822911794590111_7780872206822683344_n

“A tradicionális, kézzel épített nápolyi téglakemencében egyszerre akár 3 pizzát is lehet sütni, amelyet tölgyfával, illetve akáccal közel 500 fokosra lehet felfűteni. A kemence használata, az abban való sütés sok tapasztalatot és odafigyelést igényel, ugyanis az egyik oldalon folyamatosan ég a tűz. A pizza kevesebb, mint 90 másodperc alatt készül el, így sütés közben folyamatosan forgatni kell. A pizza kinyújtása kézzel történik, nyújtófáról szó sem lehet”– mesélik a srácok. A pizza lelkét jelentő szósz fő alkotóeleme, a San Marzano paradicsom közvetlenül Nápolyból érkezik a gyártótól, a többi olasz alapanyag az elérhető legjobb minőséget képviseli.

14947511_1822911917923432_6483567207882957820_n

De vajon a magyarok mennyire készültek fel ezekre az új ízekre? “Azt tapasztaltuk, hogy nagyon sokan keresik tudatosan ezeket az ízeket. A nápolyi pizza legkülönlegesebb része a tészta, ami a hirtelen, magas hőmérsékleten való sütéstől nagyon puha, levegős textúrájú lesz, a hosszú kelesztéstől pedig igazán ízletes. Ez mindennek az alapja, a különleges hozzávalók erre csak rátesznek egy lapáttal, ezért ez egy teljesen új pizzaélményt nyújt.  Sajnos a legutóbb akkora volt az érdeklődés, hogy az összes kapacitásunk kihasználása mellett sem tudtunk elég pizzát csinálni. Ahhoz, hogy a kiváló minőséget biztosítani tudjuk, előző nap készítjük a tésztát, ezért fordulhat elő az, hogy a nap végére elfogy. Azóta sikerült még jobban megszervezni az akciót,  így reméljük, most még több embert tudunk jóllakatni!”

CÍM: Impostor- Budapest, Szabadság tér 17

Fotók: Digó FB

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •