Elérte a beoltottak száma a 3,5 millió főt, így szakaszosan indul újra az élet az országban. A korlátozások enyhítésének első lépéseként szombaton megnyithattak a vendéglátóhelyek teraszai. A napsütéses időnek köszönhetően a fővárost ellepték az otthonaikból, a karanténból kiszabaduló emberek, így a Római- parttól a belvároson át a Kopasziig egy szabadtéri fesztivállá vált az eddig szunnyadó főváros. Családosok, fiatalok és idősek egyaránt élvezték az éledező Budapesten a nélkülözni kényszerült törzshelyeik csábító kínálatát.

061.HU
FOTÓK: HORVÁTH PÉTER GYULA/ 061.HU

Miután a beoltottak száma péntekre elérte a 3,5 milliót, így szombattól a vendéglátó teraszok kinyithatnak reggel 5 óra és este fél 10 között. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen, illetve a benti térben a vendégeknek is kell, ha rendelnek a pultnál, vagy illemhelyre mennek. Az esti kijárási tilalom 23 órára módosult, azaz addig haza kell érni a megnyitott vendéglátó helyekről a vendégeknek.

Fontos hangsúlyozni, hogy a vendéglátóhelyek teraszainak és kerthelyiségeinek újranyitása nem jelenti azt, hogy az eddig hatályos védelmi intézkedések nem érvényesek, így a rendőrség mindenkitől azt kéri, hogy
továbbra is viseljen maszkot, tartsa be a távolságtartásra, és a megváltozott, 11 óráig tartó kijárási tilalomra vonatkozó szabályokat.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában bejelentette a 4 millió beoltott után várható újraindítási lépéseket is: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is.