Az Oscar-díjas Natalie Portman egy női magazinban elárulta, hogy a 2011-ben készült Csak szexre kellesz című vígjátékért filmbeli partnere, Ashton Kutcher háromszor annyi gázsit kapott, mint ő.

MTI

A színésznő a Marie Claire magazinnak elmondta: a forgatáskor is tisztában volt a fizetések közötti különbséggel, de akkor nem bosszantotta fel annyira, mint kellett volna. “Sokat kerestünk a filmmel, úgyhogy nehéz panaszkodni, de a különbség őrületes” – mesélte a lapnak. A 35 esztendős sztár kifejtette: nem gondolja, hogy a nők és férfiak között képességbeli különbségek lennének. “Egyszerűen az a helyzet, hogy a nők nem kapnak lehetőséget” – mondta hozzátéve, hogy ideje a nőket bevonni probléma megoldásába.

Kutcher Twitter-üzenetben reagált Portman lapinterjújára. Mint írta: “Nagyon büszke vagyok Natalie-ra és minden nőre, aki kiáll a nemek közötti fizetési különbségek felszámolásáért”. 2015-ben Jennifer Lawrence, az akkor legjobban fizetett hollywoodi színésznő kelt ki a filmiparban bevett gyakorlat ellen, hogy a nők kevesebbet keresnek férfi kollégáiknál.

Kép: starschanges