Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Két kanadai sztár, a rapper Drake és Justin Bieber lett a vasárnap Los Angelesben megrendezett Amerikai Zenei Díjátadó (AMA) nagy nyertese. A Microsoft Színházban megtartott AMA-gálán a 30 éves Drake négy díjat vehetett át. A zenész, aki Michael Jackson korábbi rekordját megdöntve 13 kategóriában volt jelölt, tőle szokatlan módon fel is lépett a műsorban.

MTI

A kanadai sztár, Bieber, aki svájci turnéjáról jelentkezett be az estén, szintén négy díjat kapott. Az év legjobb előadója Ariana Grande lett, Selena Gomez, aki ugyancsak esélyes volt ebben a kategóriában, viszont a kedvenc női pop-rock előadók mezőnyében győzött. A 24 éves énekesnő megható beszédben idézte fel, hogy egy időre vissza kellett vonulnia lelki problémái miatt. Köszönetet mondott rajongóinak, amiért nem fordultak el tőle, és példájával azt üzente mindenkinek, aki hasonló nehézségekkel, depresszióval, szorongással küzd, hogy talpra lehet állni.

Az AMA díjait a közönség online szavazás útján ítéli oda. Grande mélyen megilletődve vette át az elismerést. “Ezzel, vagy e nélkül, tiszta szívből szeretlek benneteket” – fordult a rajongókhoz. A ceremónián a Green Day, Bruno Mars, The Weeknd, Lady Gaga, Sting, John Legend és a The Chainsmokers is zenélt. Stingnek az AMA nívódíját Robert Downey Jr. nyújtotta át. A brit származású zenész elmondta, hogy fiatalon az amerikai zene indította el az útján. “A zenei lelkem, teljes egészében amerikai” – fűzte hozzá.

A legjobb album díját Prince Purple Rain című 1984-es lemeze kapta, amely iránt ismét megnőtt az érdeklődés a művész áprilisban bekövetkezett halála után. Rihanna, aki három díjat is elnyert, ezúttal nem jelent meg a gálán. Az ugyancsak díjazott Adele és Beyonce is távolmaradt.

A díjátadón több politikai állásfoglalás is elhangzott a közelmúltbeli elnökválasztás eredményével kapcsolatban. A Green Day frontembere, Billie Joe Armstrong az együttes Bang Bang című számának előadása közben a Ku Klux Klan, a fasizmus és Trump ellen tiltakozott. A műsort vezető Jay Pharaoh és Gigi Hadid pedig politikai tréfákat sütöttek el Trump rovására.

Az American Music Awards 1973-ban született a Grammy-díj alternatívájaként. A gála jelentőségét – a díjak átadásán túl – legalább annyira hangsúlyosan a sztárok fellépése adja.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •