A 2016-os Dreaming Black után októberben új albummal jelentkezik a Trillion. Az eredetileg egyszeri alkalomra összeállt, idő közben négytagúra bővült szupergroup második korongjáról, a Like Water-ról és a nemrég elkészült új klipről egy rövid interjúban Áron ‘Apey’ Andrist faggattuk

MM – 061.hu

Nemrég azt mondtad nekünk, hogy a Trilliont összesen tizenkét nagyon aktív zenekarra lehet leosztani, így nagyon nehéz összeegyeztetni, nemhogy egy koncertet, még egy próbát is. Most, hogy hamarosan kint a második lemez, mondhatjuk, hogy a projektből zenekar lett? Mennyi időt tudtok szakítani a bandára?
Nagyrészt amennyit és amikor csak tudtunk, mindannyian áldoztunk elegendő időt erre a lemezre. Ahogyan telt az idő, egyre inkább a szívünkhöz nőtt ez a zene és maga a zenekar, kapcsolatilag is szerintem sokkal közelebb kerültünk egymáshoz, és ez nagyon hallatszik a lemezen. Pontosan azért is, mert négyünk lelkéből pattant ki erőlködésmentesen anélkül, hogy bárkinek vagy bárminek is meg akartunk volna felelni.

A bemutatkozó dal, a Blisters igazi, zúzós Trillion-dal, simán elférne a Dreaming Black-en is. Az új lemez többi track-je is illeszkedik ebbe a hangulatba vagy megmaradtatok az eklektikus vonalnál és helyet kaptak lágyabb nóták is?
Nagyon nehéz összefoglalni, de a Blisters valóban egyike a keményebb trackeknek, ettől függetlenül maga a lemez szerintem lényegesen higgadtabb és visszafogottabb, mint a Dreaming Black.

A Like Water a zenekarhoz már korábban csatlakozó Lee Olivérrel készült. Milyen új színt hozott ő a Trillionba?
Olivér egy rendkívül egyedi klasszikus gitáros, aki gyakorlatilag bármit tud adaptálni. Nagyon különleges plusz gitárvilágot emelt a zenébe anélkül, hogy megváltoztatta volna az eredeti receptet. Mindenki hallani és érezni fogja a jelenlétét.

Nem sokszor láthatunk titeket a színpadon, a hatállomásos miniturné után mi lesz a Trillionra éhes rajongókkal?
Reméljük, hogy a jövőben minél több hasonló vagy akár még hosszabb körre tudunk majd menni, nagyon rajta leszünk, hogy ez működjön, mert mi is szeretnénk. Idővel biztos vagyok benne, hogy utat fog magának törni ez a zenekar, ahogyan eddig is tette anélkül, hogy forszíroztuk volna.

A banda budapesti lemezbemutató koncertjét október 13-án a Red Swamp társaságában az Akvárium Klubban tartja, és néhány vidéki állomáson is játszanak:
10.12. Kecskemét, Kilele Music Café
10.26. Szeged, IH Café
11.17. Pécs, Pécsi Est
12.21. Székesfehérvár, Nyolcas Műhely