A Hatchette könyvkiadó elállt Woody Allen életrajzának amerikai megjelenésétől az után, hogy a kiadó munkatársai széles körben tiltakoztak a könyv kiadása ellen,  mert a hollywoodi rendező állítólag zaklatta nevelt lányát, Dylan Farrowt.

MTI

A héten a kiadóicsoport tucatnyi dolgozója nem vette fel a munkát New Yorkban és Bostonban, szolidaritást vállalva Ronan Farrow-val, Dylan Farrow-val és a szexuális zaklatások áldozataival. Kedden Allen gyerekei, Ronan és Dylan Farrow a Twitteren tiltakoztak az írás kiadása ellen. Az Apropos of Nothing című kötet április 7-én jelent volna meg. A kiadó hétvégi közleménye szerint “nem könnyen hoztuk meg a döntést a kiadás elvetéséről”. A kiadócsoport nagyon komolyan veszi a szerzőkkel való kapcsolatát, és nem könnyen áll el könyvek kiadásától – írták.

Allent 1992-ben vádolták meg azzal, hogy akkor hétéves nevelt lányát, Dylan Farrow-t szexuálisan molesztálta. Farrow felnőttként is megismételte a vádakat és kitart állítása mellett, amelyet a rendező tagad. Az ügyben két független vizsgálatot is lefolytattak még az 1990-es években és Allen ellen soha nem emeltek vádat.

A 84 éves Allen önéletrajzának publikálását tavaly több kiadó is elutasította, amikor a gyerekmolesztálási vád tavaly ismét a címoldalakra került. Az Oscar-díjas rendező karrierje megsínylette a vádakat. Az Egy esős nap New Yorkban című filmjét nem mutatták be tavaly az Egyesült Államokban, és a Christoph Waltz, valamint Gina Gershon főszereplésével készülő új produkciója még mindig forgalmazóra vár. Számos híresség, köztük Timothée Chalamet, Greta Gerwig, Colin Firth, Ellen Page és Michael Caine is elhatárolódott a rendezőtől.