Graciela Goncalves argentin művésznő ismert animációs figurái is életre kelnek a BAH-csomópontnál. A figurák célja ezúttal, hogy a Balaton felé vegyék az irányt. A csomópont adta egyértelmű helyszíni utalás mellett a művészt egy magyar találmány, az átlátszó beton is megihlette.

nullahategy

Az első pilléreken ezzel játszik el, míg pillérről pillérre az árnyékokból valós figurák lesznek. Az AnimalitoLand néven alkotó művész 70 liter falfestéket, és 40 liter szórófestéket felhasználva, 9 nap alatt készítette el a várost színesítő projektet.

Rengeteg falfestő fesztiválon jártam már, de olyan csodával, mint ami itt történt eddig nem találkoztam: az elején a Magyar Turizmus Zrt. elvitt a Balatonra két napra, amely útnak az volt a célja, hogy inspirációt nyerjek erről a helyről, ahol előtte nem jártam. Ez alatt az utazás alatt felejthetetlen élményekben volt részem, hajóztunk Balatonfüreden, láttam Tihanyt, megmutatták a Vaszary Villát, ahol kaptam tárlatvezetést is, és még egy kis bobozásra is jutott idő. Szóval, ha valami biztos, én imádom Magyarországot, és mindenkinek elmondom majd, hogy ide el kell jönni, ugyanis nálunk Dél-Amerikában szerintem nagyon kevesen tudnak arról, hogy itt mennyi minden van meg egyszerre – mondta Grace.

A Színes Város Budapest Fesztiválban több mint egy tucat falfestmény valósul meg Budapest több kerületében. Az augusztus 24-én elindult fesztivál témáinak vezérfonalát főként a hungarikumok adják, másrészt pedig külföldi vendégművészek itteni benyomásaikat mutatják meg a falakon keresztül.

Fotó: Farkas András