Magyar mondókát énekelt, majd saját magyar örökségét emlegette az Oscar-díjat nyert színésznő, mire beállt a néma csönd- hívta fel a figyelmet eme jelenetre a Mandiner. A színésznő beszéde végén ironikusan arra kérte hallgatóságát: ne töröljék el őt.
 
061.hu
 
A legjobb női mellékszereplő kategória díját Jamie Lee Curtis kapta meg. Később a színésznő a backstage-ben a díjátadó után  elénekelt egy magyar nótát, majd kijelentette: „Szeretem a magyar örökségemet”. Azonban erre nem reagált semmivel a közönség, beállt a néma csend. Beszéde végén arra kérte ironikusan a közönséget: „Please don’t cancel me” („Kérem, ne töröljetek el”.
 
A színésznő egyébként “Nyertünk egy Oscart!” felkiáltással, könnyek között ünneplte győzelmét. Hozzátette azt is: szüleit, Janet Leigh-t és Tony Curtist is jelölték a díjra. Így viszont Jamie Lee Curtis lett az első, aki meg is kapta a szobrot.
 
Jamie Lee Curtis 1958-ban született a hollywoodi sztárpáros Tony Curtis és Janet Leigh gyermekeként. Tony Curtis szülei zsidó származásúak voltak, apja a mai Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ópályiból, édesanyja a ma Szlovákiában található Nagymihályból származott, onnan vándoroltak ki az Egyesült Államokba.