Nemes Jeles László, akit az a megtiszteltetés ért, hogy meghívták tagnak az idei cannes-i filmfesztivál zsűrijébe, kedden délután megérkezett a francia tengerparti üdülővárosba. A 39 éves magyar rendező egyből részt is vett egy protokoláris eseményen: a Grand Hyatt Hotel Martinez nevű luxusszálloda teraszán ismerkedhetett meg a zsűri többi tagjával egy kellemes borozgatás keretében.

A nagyjátékfilmes versenyprogram idei zsűrijében helyet foglal többek között Mads Mikkelsen (Casino Royale), aki a tavalyi fesztivált záró díjkiosztón átadta Nemes Jelesnek a zsűri nagydíját a Saul fiá-ért (készült is róluk egy ikonikus közös fotó, amin a dán színész a magyar rendező vállát gyúrogatja), illetve Kirsten Dunst (Interjú a vámpírral, Melankólia) amerikai színésznő is, aki a W magazin januári beszámolója szerint egy hollywoodi partin összefutott a magyar rendezővel, aki megkérdezte tőle, hogy látta-e már a Saul fiá-t, mire Dunst visszakérdezett, hogy ő meg látta-e a Fargo második évadát, de mivel mindkettőjük válasza nemleges volt, inkább áttértek egy másik témára. 

Az AFP hírügynökség lehozott egy csomó fotót a cannes-i zsűritagok ismerkedős borozgatásáról, most azokat mutatjuk meg, amiken rajta van Nemes Jeles László is. A Reuters videóján pedig mindezt mozgásban is meg lehet nézni.

Origo.hu

Fotó: AFP