Új közösségi programot indít útjára az Aquinói Szent Tamás Közéleti Műhely Dr. Osztie Zoltán vezetésével. November 18-án 18 órai kezdettel először rendezik meg az Aquinói Szent Tamás Közéleti Műhely első Könyvklubját. A Műhely Könyvklub eseményén a részvétel ingyenes, a helyszín a Belvárosi Plébániatemplom altemploma.

061.hu

Az Aquinói Szent Tamás Közéleti Műhely küldetésének tekinti, hogy közösséget építsen. Olyan közösséget, ahol a résztvevők megélhetik a hitüket és élményekkel gyarapodhatnak. Olyan közösséget, ahol izgalmas témákat járnak körbe. Olyan közösséget, ahol – ha rövid időre is – de a résztvevők kiszakadhatnak a mindennapi rohanásból.

Hogy ezt megvalósítsa, útjára indítja az Aquinói Szent Tamás Közéleti Műhely Könyvklubját, melyre havonta kerül sor a Belvárosi Plébániatemplom altemplomában. A Könyvklub nem előzmény nélküli, 2021 júliusában a Műhely 3 napos, lelkigyakorlattal egybekötött Műhely-beszélgetést szervezett fiataloknak. A Műhely-beszélgetés központi témája a haza és a nemzet volt. Irodalmi művek segítségével vitatták meg a résztvevők, hogy mit jelent ma Magyarországon a haza és a nemzet fogalma egy fiatalnak. Az ott szerzett tapasztalatok alapján született meg a döntés, hogy tágabb kör számára és rendszeresen is lehetővé teszi a Műhely ezeket a találkozókat. Három nagy témát kíván körbejárni izgalmas és szokatlan szempontok alapján: nemzet, család és hit.  A tervek szerint havonta sorra kerülő rendezvényekre neves előadókat hívnak meg, hogy a közönséggel együtt egy választott témát egy adott szemszögből mélyebben megismerjenek. A Könyvklubon a résztvevők legfőbb társai természetesen a könyvek lesznek.

November 18-án 18:00 órai kezdettel először kerül sor az Aquinói Szent Tamás Közéleti Műhely Könyvklubjára. A Műhely Könyvklub meghívott vendége ezúttal Nagy Miklós Mihály, az utazási irodalom legnevesebb hazai szakértője lesz. Az est témája Magyarország képének változása az utazási irodalomban. Előadónk arról mesél, hogy változott hazánk képe az utazók leírásaiban. Izgalmas kaland lesz képzeletben útra kelni és beutazni a hazai tájakat. Természetesen az előadáshoz könyvajánló is dukál. A Műhely Könyvklub eseményén a részvétel ingyenes, a helyszín a Belvárosi Plébániatemplom altemploma (1056 Budapest, Március 15. tér).