A Use Unused csapata nyerte a Magyar Olimpiai Bizottság ’16-os riói tornára kiírt formaruha-tervező pályázatát – írja a Glamour magazin online kiadása. A divattervező trió (Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András) kollekciója kapta a legtöbb szavazatot a szakmai zsűritől.

Az olimpiai „felvonuló ruha” ingoványos műfaj, rengeteg giccses vagy komolytalan megoldást láthattunk az utóbbi évtizedekben, de a képeket látva azt hiszem, hogy a Use Unused a lehető legjobb ízléssel oldotta meg a feladatot.

A cég így magyarázta, miért ilyen ruhákat tervezett. „A kialakításnál fontos szerepet játszott a gyökerekhez való visszatérés, azaz a régmúlt elegáns, minimalista szemléletű formaruháinak újragondolása, aktualizálása. Legfontosabb szempontok között szerepel az egységes csapatkép, a modern arculat, a jó szabású és funkcionalista ruhadarabok, valamint a felismerhetőség és pozicionálás. A fő koncepció a nemzeti trikolór – mint országunk színkódjának – használata, ami beazonosíthatóvá teszi a formaruhát.” A 168-as szám az eddigi olimpiai aranyak számára utal, ezt is használták a tervezésnél.

Forrás: valasz.hu