“Andy Vajna, köszönjük, hogy ennyi mindent tettél azért, hogy Budapesten forgassuk le a Terminátort!” – mondja Arnold Schwarzenegger a film kulisszái mögött forgatott, a Magyar Nemzeti Filmalap által megosztott rövid videóban. A felvételen a film rendezője, Tom Miller és Schwarzenegger méltatják a fővárost, a hollywoodi produkciók levezényléséhez ideális hazai környezetet és a forgatásban segédkező magyar filmes szakembereket. A videóban feltűnik Vajna is, akinek a neve producerként összefonódott a Terminátor-franchise-zal. Ez az utolsó, forgatáson készült felvétel a Filmalap január 20-án elhunyt vezetőjéről.  

MP – 061.hu

Az új Terminátor-film voltaképpen reboot, amely figyelmen kívül hagyja az 1991-es Terminátor 2 – Az ítélet napja mindhárom folytatását, hogy – a franchise-hoz producerként visszatért James Cameron szerint – méltóbb folytatást kaphasson a bivalyerős első két rész. Gabriel Luna alakítja a hatodik részben a gonosz Terminátort, ő fog vadászni az új női főszereplőre, egy Dani Ramos nevű, huszonéves mexikói lányra, akit Natalia Reyes alakít. Női fronton további erősítés is várható az idén 62 éves Linda Hamilton személyében, aki az első két részben játszotta a világmegmentő John Connor anyját, Sarah Connort.

További, eddig napvilágot látott tudnivalók a filmről:

– A stáb Spanyolországban kezdte a forgatásokat, utána pakoltak át Budapestre, ahol az Origo filmstúdióban folytak a munkálatok.
– Egy másik, új szereplő Grace karaktere lesz, akit Mackenzie Davis fog életre kelteni. Nem tudni, hogy ember-e vagy gép, de feltehetően a jövőből érkezett
– A filmben Schwarzenegger karakterét egyelőre homály fedi. A pletykák szerint Arnold egy embert fog megszemélyesíteni, a 101-es modell ihletőjét, ugyanakkor a forgatásokon Brett Azar, Schwarzenegger testdublőre is részt vesz. (A ő testének a segítségével állították elő az 1984-be érkezett gépet a Terminator: Genisys-ben, Így vélhetően ismét fel fog bukkanni a ’84-ből ismert T-800-as Schwarzi is). Más hírek szerint az osztrák hústorony ebben a filmben ismét gyilkos terminátort alakít majd.
– A T2-beli John Connor, azaz a gyerek Edward Furlong is megjelenhet a filmben CGI formájában.
– A fő történetszálat James Cameron találta ki, az írói gárdában helyet kapott Josh Friedman is, a The Sarah Connor Chronicles sorozat showrunnere.
– A bemutató tervezett időpontja: november 1.