Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Már csak órák kérdése és szeptember utolsó szombatján elstartol az idei klubszezon. A H!Fly szervezésében a progressive house prominensei nyitják meg az évadot a Budapest szívében található Akvárium klubban. Az argentin Marcelo Vasami és a finn Cid Inc mellett a brit Nick Warren tartogat a műfaj szerelmeseinek kellemes pillanatokat. Vasami és Cid Inc után most Nick Warrennel, a szcéna szupersztárjával beszélgettünk.

MIKLÓS KATA – 061.hu

Nick Warren méltán nevezhető legendának elég, ha csak áttekintjük a biográfiáját. Bernathy Zsiga Live Act művész fogalmazta meg vele kapcsolatban a nullahategy.hu-nak a következőket:

Nick Warren soha nem tért el a műfajtól és az idő őt igazolja

A progressive house ikonikussá vált alakja már a a nyolcvanas évek végén felhívta magára a figyelmet.szokványostól igencsak eltérő dj szettjeivel. A szintén brit Massive Attack annyira beleszeretett Nick zenéjébe, hogy szemvillanás alatt a warm-up dj-ük lett. A kilencvenes évek elején barátjával, a szintén bristoli Jody Wisternoff-fal megalakították a Way Out West nevű formációt, amely aztán mindkettőjük számára meghozta a világsikert. Nick Warren karrierje azóta is töretlen, folyamatosan járja a világot. Mindeközben számos mix-albumot készített a Gobal Undergound sorozatnak, amelynek egyik részét a keceli Club Koronában rögzítették. Továbbá ő a feje a Hope Recordingsnak és imád hazánkban járni.

nw

A lassan 30 éve a pályán lévő brit producer sok mindent látott és megélt, többek közt a műfaj átalakulását. A nullahategy.hu-nak arról is mesélt, hogyan látja a szcéna mai helyzetét.

A részeseként látod a progressive house folyamatos változását. Szerinted milyen irányba tart?
Úgy gondolom, nagyon jól helytáll. A deep house és techno és minden, ami progressive elemeket vonultat fel.

Létezik olyan a szakmában, ami kihívást jelent a számodra?
Szerintem mindig van mit elérni. Olyan zenét írni mely kihívást jelent és izgalmas, vagy még jobb DJ-vé válni, új környezetben játszani. Minden olyan dolog, amelyet egy producer és egy DJ el szeretne érni.

Van mostanság olyan ígéretes tehetség, akit figyelsz? Vagy olyasvalaki, aki hasonló hozzáállással rendelkezik, mint te? Esetleg „önmagadat látod” benne?
Az olyan előadók, mint: Bedouin, BOG, Yotto, Yokoo és Superlongue mind kiváló zenét írnak.

Mit gondolsz, mennyire hígult fel a szakma?
Szerintem nagyszerű dolog, hogy az új technikákkal új ajtók nyíltak ki. De természetesen, mint minden művészeti formába és foglalkozásban, ebben is szeretnéd azt hinni, hogy mindenki jó indokkal foglalja el a helyét. Ez azonban nem mindig van így.

Melyik a legkedvesebb emléked, ami Magyarországhoz vagy Budapesthez köt.
Sok csodálatos élményem van. A fellépéseim Kecelen. Az elképesztően nagy partyk Budapesten még a kétezres évek elején, a nagyszerű rajongókkal. De a lista ennél jóval hosszabb.

Mivel és hogyan készülsz a szombat estére?
Sok bámulatos új zene várható tőlem, és más producerektől. És természetesen nagyon várom, hogy meghallgassam Cid Inc-et és Marcelo Vasami-t.

Marcelo Vasamival és Cid Inc-el készült interjúnkat itt és itt olvashatjátok el!

A szeptember 24-i party eseményét pedig itt találjátok!


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •