Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Nem tervezi P+R parkoló építését a Budapest Park helyén a terület tulajdonosa, a főváros, mert “nem kívánja csorbítani vagy elvenni” a fiatalok jelenlegi szórakozási lehetőségét. Sajtóinformációk jelentek meg arról, hogy MSZP-s javaslatra Fidesz-támogatással bezárnák Budapest egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét, a hétfőn híresztelést a ferencvárosi polgármesteri hivatal és Pál Tibor kerületi szocialista önkormányzati képviselő is cáfolta. A szórakozóhely mellett álltak ki az ügyben megszólaló pártok.

MTI

A hétvégén az Index írta meg, hogy Pál Tibor kezdeményezésére a Fidesz által vezetett IX. kerületi önkormányzat a közelmúltban szezonális, ősztől tavaszig működő parkoló létesítésére tett javaslatot a fővárosnak az évente négy hónapon át üzemelő Budapest Park helyén. Tarlós István főpolgármester hétfői közleményében azt írta: “a főváros nem kívánja csorbítani vagy elvenni” a Budapest Parkban a fiatalok jelenlegi szórakozási lehetőségét.

A városvezető hangsúlyozta: a sajtóból értesültek a parkkal kapcsolatos vitáról, de sem a főváros, sem a BKK nem tervezi a területen P+R parkoló építését. “2010 óta sokkal több P+R parkoló épült, mint előtte, és ezt a munkát folytatni kívánjuk” – jegyezte meg. A kérdéses helyszín az IKOP P+R listájában nem szerepel, és egyéb szerződés alapján sem végeznek ott előkészítést – közölte. Korábban voltak tervek a hídfő térségében, a Soroksári út és a Gubacsi út közötti területen P+R parkoló létesítésére, azonban azok a terület egyéb, kulturális célú hasznosítása miatt kikerültek a főváros programjából – tudatta a főpolgármester.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője sajtótájékoztatón közölte, pártja mindent megtesz annak megakadályozására, hogy P+R parkoló legyen a Budapest Park. Pál Tibor a párttársával tartott sajtótájékoztatón azt mondta: miután az olimpiarendezés meghiúsult és a főváros e területre vonatkozó eredeti szabályozási tervében P+R parkoló létesítése szerepel, Bácskai János (Fidesz-KDNP) polgármesterhez intézett tavaly novemberi és idén áprilisi beadványaiban ő az iránt érdeklődött, mi lesz a területtel. Hangsúlyozta: pusztán tisztázni kívánta a kérdést, képviselőként az a kötelessége, hogy ezt időben megtegye, hiszen a Budapest Park fővárossal kötött szerződése 2019-ben lejár.

Pál Tibor azt mondta, hogy “vetésforgóban” kellene szórakozóhelynek és P+R parkolóként működnie a Budapest Park területének, azaz szerinte azon kellene változtatni, hogy “szezonon” kívül a terület “konténerraktárként működik”, ahol felszereléseket tárolnak, holott az más funkcióval is működhetne a következő tavaszig. A Budapest Park tulajdonosa, Gerendai Károly hétfőn azt mondta, meglepődve értesültek az esetleges bezárásról szóló hírről. Kitért arra, hogy hétfőn délután felhívta telefonon Tarlós István.

“A főpolgármester megnyugtatott, hogy nem kívánják ellehetetleníteni a Budapest Parkot, nem áll szándékukban felbontani a szerződést” – mondta Gerendai Károly. A Budapest Park mellett állt ki több ellenzéki tömörülés, az LMP, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Liberális Párt, az Együtt, a Párdeszéd, a Jobbik. A park fennmaradása mellett érvelt sajtótájékoztatóján – kérdésre válaszolva – Hollik István KDNP-s politikus is.

Fotó: festival.travel


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •