Építőipari nívódíjat kapott az V. kerület a Bástya park kialakításáért és a Veres Pálné utca megújításáért.

061.hu

“2022 márciusában a Bástya utcában vadonatúj közparkot adtunk át a belvárosiak közösségének, ahol a XV. századi városfal leghosszabb szakasza, lebegő sportpálya, a Gellért-hegyi Sziklakápolnáig ellátó kilátópont, esővédett játszótér szolgálja a látogatók kellemes és tartalmas időtöltését. Magyarországon elsőként hoztunk létre olyan parkot, ami ötvözi a zöld és a kék szemléletet. A beruházás során a zöldfelület arányát 4,5%-ról 53%-ra növeltük, 34 új fát ültettünk, akár 600 m2-re megnövő zöldfalakat létesítettünk és a klímatudatosság jegyében az öntözést helyben gyűjtött esővízzel és fúrt kúttal valósítjuk meg, valamint a mosdókat is magában foglaló létesítmény fűtését károsanyag kibocsátás nélküli technológiával biztosítjuk”

-írja Facebook-oldalán Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere.

Mint írja, az V. kerület számára mindenképp büszkeség, hogy munkájukat a szakma is elismerte, ráadásul olyan színvonalú projektek mellett, mint a Nádasdy-kastély, a Magyar Zene Háza vagy a szintén V. kerületi Szervita téri irodaház, Matild Palota és Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia Templom.

A parkban játszótér, sportpálya, tanösvény – városfal, gyilokjáró -, kilátópont, vízjáték és várostörténeti galéria is helyet kapott. Itt látható jelenleg a nagyjából 8,5 m magas, 2 méter vastag összefüggő egykori – Mátyás király uralkodásának idején emelt – pesti városfal a legnagyobb hosszúságban, csaknem 50 méter hosszan. A parkban 23, és az azt szegélyező szakaszon faltól-falig megújított Veres Pálné utcában 7 új fát ültettek el, közöttük olyan 20-30 éveseket, amelyek koronaátmérője már ültetéskor eléri az 5-6 métert eléri.