Első ízben női rendezője lehet egy Star Trek-filmnek: a Paramount stúdió S.J. Clarksont kérte fel a negyedik epizód forgatására a The Hollywood Reporter értesülése szerint.

MTI

A scifisorozat Gene Roddenberry író, producer, futurológus 1960-as években sugárzott tévészériáján alapul. A sorozat nyomán 1979 óta készülnek egészestés játékfilmek, de még egyiket sem rendezte nő. A hollywoodi lap úgy tudja, hogy a Paramount ezen mindenképpen változtatni akar. J. J. Abrams, a 2009-ben újrakezdett mozis Star Trek-széria rendező-producere is női rendezőt szeretne a negyedik részhez, amelynek fő szerepeit Chris Pine és Zachary Quinto alakítja.

A stúdió már tárgyal S.J. Clarksonnal, aki a Netfix számára rendezte a Jessica Jones-sorozat bevezető filmjét. A Star Trek 4 forgatókönyvét J.D. Payne és Patrick McKay írta.A  Paramount egyébként egy sorozattól különálló Star Trek-mozit is tervez, amelyet Quentin Tarantino rendez majd. A legutóbbi Star Trek-epizód, a Sötétségben 2016-ban jelent meg, Észak-Amerikában 158 millió dollárért, a tengeren túli piacokon 184 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.