Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Ella Eyre és Jess Glynne énekesnők. Szépek, szemtelenek, szemtelenül fiatalok, és elképesztően jó a hangjuk. Nem hasonlítanak egymásra, legfeljebb a kortárs rádióbarát tánczenéjük. Míg Ellának olyan a sörénye, mintha az oroszlánkirály musical változatából lépett volna ki, addig a hasonlóan dús hajú Jess fejére ráöntöttek valami különös anyagot, szóval, az egyik izgalmasabb, mint a másik. 

P.Z. – nullahategy


Ella-Eyre-Feline-2015-1500x1500Ella Eyre Feline
című albuma talán karakteresebb mutatvány, mint Jess  Glynne I Cry When I Laugh című albuma, ami talán a „vastagabb”, képzettebb hangjának, köszöngető, és talán annak is, hogy afro-jamaikai, máltai felmenői voltak, viszont Jess Glynne lemezénél lényegesen magasabb a slágerhányados.

Ott van például a Petőfin is rommá játszott Hold My Hand, ami az év egyik legnagyobb slágere – ilyet például az 1994-ben született Ella Eyre nem hozott össze. Legalább is ezen a lemezen nem. Tavaly neki is bejött egy tuti sláger, a Rudimentallal közösködő Waiting All Night, de kapitális nagy fogás nincs az új albumon.

Cserébe viszont az egész lemez kiegyensúlyozott, igazi slágergyűjtemény, még ha „mindent vivő” dal nincs is rajta. Mindkét csaj Londonban született, mindketten sportoltak, Ella versenyszerűen úszott, míg az 1989-ben született Jess Glynne profin lovagol.

jess-glynne-i-cry-when-i-laugh-artwork-1431358767Jess is képzett énekesnő, markáns orgánummal, vele sincs semmi gond, egyedül azt nem érti az egyszeri zenehallgató, hogy miért felel meg neki is a jól beazonosítható dance-hangkép, miért nem akarta megbolondítani valamivel, hogy legalább kicsit elmozduljon az album a biztonsági játékok terepéről.

A legtöbb, amit mindkét lemezről elmondhatunk, hogy korrektek, jelentsen ez bármit is. Talán az sem utolsó szempont, hogy mindkét lemezt összedobhatták volna szintetikus hangszereléssel is, de az előadók élő hangszeres művészekkel dolgoztak, akik nem mentek a szomszédba egy kis jazz-es funkért.

Jass Glynne-nak és Ella Eyre-nek is ugyanaz lehetett az énektanára, és mindketten sokat hallgatták Adele 21 című albumát, és mindkét lemez olyan, mint a D-vitamin. Pótolja az őszi esős időben a napfényt. Igen, kb. ennyi.

Ella Eyre

Feline

Universal

14 szám 52 perc

 

Jess Glynne

I Cry When I Laugh

Warner

13 szám 50 perc

 

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •