Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Kevin Russ 30 éves, és California középső részén született és nevelkedett. Ma Portlandben, Oregonban lakik, amikor épp nincs úton. Egyfajta nomád életformát folytat, amit a telefonjával készített képek stockfotóként való értékesítésével fedez főleg. Képeit már galériák is veszik: legjobb műveit Calforniában printként is árusítják. Russ, ha úgy tetszik „minimalista” hisz összesen két applikációt ( VSCO Cam és Average Camera Pro) és a telefonjába szerelt alapkamerát használja. Nem korrigálja a képeket, nem alkalmaz semmiféle utólagos manipulációt, mégis lélegzetelállítóak a képei. Mint állítja, a fények és kompozíciók, valamint a türelem elegendő, a „stílus jön önmagától”.

A „telefonos természetfotós”, Kevin Russ tehervonatokkal megy el Alaszka legeldugottabb részeire. Képeit a neten osztja meg, és mára elég népszerűek lettek a munkái. Az santa monicai S6 a világ egyik legnagyobb internetes műkereskedelmi és művészeti közösségi felülete, melyet Russ – a Stocksy-val együtt – képei eladásához használ. A szervezet egyik tagja, egy videós, látva Kevin fotóit, Russ nyomába szegődött, és elkísérte egyik alaszkai útjára a nomád fotóst. Aztán hazatértek a napfényes Kaliforniába, és összeállították közös élménybeszámolójukat.

Emil Pakarklis netes interjújában maga a művész mutatja be három kedvenc képét.

Grand Canyon

„Ez itt a Márvány Kanyon. Keleti részén a Grand Canyon észak felé fordul, és ez lesz a Marble (Márvány) Kanyon. Pár napos túrára mentem arra a környékre, át kell vágnod egy indián rezervátumon, hogy eljuthass oda. Oda és vissza is találkoztam vadlovakkal, ami mindig egy bónusz a fotósnak. Csodálatos ez a kanyon, mert látod alattad a Colorado folyót, miközben tökéletesen egyedül vagy. Senki nincs a környéken, csak a lovak és én.”

IMG_3106

Szélfútta csontváz

„Ez a második kép valahol Kelet – Oregonban készült. Még a régi telefonommal lőttem valamikor az utazásaim elején. Egy szirtre érkeztem, amiről egy farmra lehetett rálátni, és elkezdtem nézelődni. Egyszerre csontokat pillantottam meg, majd egyre többet. Úgy tűnik rátaláltam egy helyre, ahova az állatok kijöttek meghalni.”

Photo-Oct-12-2-23-37-PM

Mount Rainier, Washington

„Sosem láttam ezt a hegyet rendesen, egészen most Augusztusig. A vadvirágok épp nyíltak a mezőn, a köd meg fel-le szállt, állandóan változtatva a fényviszonyokon. Lélekzet elállító élmény volt.

6303369_5558452_lz

– Miért választottad a természet és tájfotózás műfaját?

– Most épp ez a dolog inspirál. Nem volt ez mindig így, korábban készítettem másfajta fotókat is, és nem kizárt, hogy a jövőben máshogy lesz, de általában nem állok ellent akkor, ha valami megindít. Azt hiszem az utazás-élmény sokat hozzátesz ehhez, és a természetfotózást még izgalmasabbá teszi számomra.

– Bárki, aki már próbált vadon élő állatokat telefonnal lefotózni, tudhatja, hogy iszonyú nehéz kellő közelségbe kerülni hozzájuk. Mi a titkod.

– Rengeteg időt kell köztük tölteni. Egy alkalommal 7 órát töltöttem egy huzamban jávorszarvas bikákkal Coloradoban egy két napos túrán. A két nap alatt megismerkedtünk, és a végén már odaengedtek, így tudtam fotózni is.

– Mi a kedvenc helyed?

– Bárhol, ahol még nem voltam, az a leendő kedvenc helyem. De azért nagyon szeretem Mount Rainier-t Washington Államban.

– Ki a kedvenc fotósod?

– Angel Dorr. Ő is egy ilyen mindenütt jelenlévő művész, aki nem fotóz sokat ugyan, de amit és ahogy csinál, az mélységesen megindító, és nagyon isnpirál engem elég régóta.

Ezeken felül még elég sok anyagot megtaláltok, Kevin Russtól, mi ezeket a linkeket tartjuk a legjobbaknak! :

Art Prints and more – society6.com/r/kevinruss
Instagram – instagram.com/kevinruss
Tumblr – kevinruss.tumblr.com


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •