Belváros Önkormányzata idén sem feledkezik meg a belvárosi hölgyekről. Az V. kerületben már hagyománnyá vált, hogy a nemzetközi nőnap alkalmából nagyszabású ünnepséggel kedveskednek a Hold utcai Belvárosi Piacon.

061.hu

Március 8-án kedden 18 órától Egri Péter és a Mytery Gang, 19.15-től pedig a Budapest Bár lép fel az ingyenes rendezvényen.

Mindkét zenekar nagyon népszerű a hazai könnyűzenei szcénában: a Mystery Gang trió hiánypótló a hazai zenei színtéren – a legautentikusabb, legelemibb, legkezdetlegesebb formájában mutatja be, milyen is volt a rock and roll Amerikában az ötvenes évek derekán. A csapat a tengerentúlra is elviszi a magyar rockabilly jóhírét, többek között erről is mesélt a 061-nek a Tabánban Egri Péter, a riportot teljes egészében ITT nézheti meg.

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait. A formáció vezetőjével, Farkas Róberttel nemrég készített interjúnkat ITT olvashatja.

Az ingyenes rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható.

Fotó: Horváth Péter Gyula