Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Jeff Skierka designer Seattle-ben él is dolgozik. Népszerű művei két, ma igencsak menő trend ötvözetét adják: újrahasznosított alapanyagokból készít nosztalgikus, “retró” tárgyakat. Az internet legutóbb “kazetta-asztalától” őrült meg.

SZILÁGYI ANDRÁS – NULLAHATEGY

Mixtape_Index_Image_5

“Az a célom, hogy összekapcsoljam anyagok iránti  szerelmem és a rendkívül funkcionális tárgyak iránti érdeklődésem, egyedi felhasználói élményt nyújtva a design eszközeivel.  Felnézek a legendás asztalos, Sam Maloof munkásságára, és nagyra becsülöm az olyan úttörő tervezők, mint Charles és Ray Eames és a modern ipari formatervezés atyja, Marc Newson műveit.” – vallja az alkotó.

Mixtape_Index_Image_3

“Saját üzletem Seattle-ben van, néhány háztömbnyire a Lake Washington-tól, ahol műhelyemben minden egyedi darabot saját kézzel készítek. Előrelépésként azt tervezem, hogy bevonom a helyi kézműves műhelyek egyéb gyártmányait is, az együttműködés révén fejlesztve a hozzám hasonló kis műhelyek munkáját.” – mondja Skierka.

Mixtape_Prototype_Index_Image_3

Az áttörést hozó “Mixtape asztal” egy műanyag kazetta alapján készült gyönyörű világos juharfából. Skierka nem sajnálta az időt és energiát az apró részletekre: a hornyolt fogaskerekek rövid tipli rúdból készültek , a szalagot tartó négy lyukat is játékos sorban helyezte el az asztal szélén.

Mixtape_Prototype_Index_Image_5
A szalagot mutató középső kémlelőablakot közepén kivágta, még azt a belső téglalapot is kifaragta, ahol a címke lenne, ez az asztalba süllyesztve látható. Sötét, újrahasznosított diófából egy sima keskeny “hangszallag”van kivágva az asztal szélén, olyan kerek szakaszokkal a belső ablakban, mely azt imitálja, ahogy a szalagtekercsek befutnak az asztal központjába.

Mixtape_Index_Image

A “Mixtape asztalt” két hajlított alumínium konzol tartja, amely által egy összességében lebegő hatás jön létre. Az asztalt lézervágott plexi lap fedi, egyenletes felületet biztosítva, miközben megmutatja a faragás szépségét és védelmet nyújt a használat során. Az asztal egy igazi kazetta 12: 1-es arányú pontos nagyítása, ráadásul még meg is fordítható, tehát A és B oldala is van. 

Mixtape_Index_Image_2
“Ez itt a Mixtape asztal eredeti változata, ami egy hangkazetta 12: 1 léptékű mása. Anyaga újrahasznosított juhar, dió és lucite. Méretei (amerikai hüvelykben) 47.25 “x 30” x 5 “egy 3/8” colos plexi lappal a tetején. Az asztal egy 5 éves komplex tervezőmunka eredménye. Teljes egészében újrahasznosított anyagokból készült.” – írja le honlapján alkotását a designer-asztalos Skierka.

Mixtape_Index_Image_4

Mixtape_Index_Image_6

Forrás: www.jeffskierkadesigns.com


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •