November 9-én folytatódik a II. Erzsébet királynőről és a brit királyi családról szóló sorozat az ötödik évadával a Netflixen – jelentette be szombaton a streamingszolgáltató.

MTI

A hatodik évad forgatását a királynő halálának napján, szeptember 8-án, és az uralkodó temetésének napján is felfüggesztették.

Az ötödik évadban Imelda Staunton alakítja II. Erzsébetet. A sorozat első két évadában Claire Foy játszotta a trónra lépő, és a királynői szerephez felnövő fiatal hercegnőt. A harmadik és negyedik évadban pedig Olivia Colman alakította az uralkodót.

A korona című produkció 22 Emmy-díjat nyert el, köztük a legjobb drámasorozat elismerését, de Foy, valamint Colman, és az ifjú Károly herceget 13 epizódban játszó Josh O’Connor is díjazott lett.

Diana hercegnő szerepét az ötödik és hatodik évadra Elizabeth Debicki vette át Emma Corrintól. Károly herceget pedig Dominic West játssza majd.

Az ötödik évad a királyi család 1990-es éveit idézi fel, amikor Károly és Diana házassága felbomlott. A walesi hercegné 1997-ben autóbalesetben vesztette életét Párizsban.

A drámasorozatot néhányan kritizálták a történelmi pontatlanságai miatt. A korona alkotója, Peter Morgan azonban hangsúlyozta a sorozathoz végzett kutatások alaposságát, és szellemében igaznak nevezte.