Dudás Gergely pár éve került be a köztudatba, amikor a „Where’s the Panda?’” című képe bejárta a fél világot. A kép, amelyen rengeteg hóember között kellett megtalálni az elrejtőzött pandát, akkora sikert aratott, hogy több, mint 160 ezren osztották meg, és még Reese Witherspoon is hangot adott lelkesedésének. Dudás Gergely panda keresős képének népszerűsége messze felülmúlta az illusztrátor minden korábbi elképzelését. Most a Naphegy Kiadó gondozásában jelent meg a grafikus legújabb könyve, a Mackó virágos böngészője, amelyet megnyerhetsz portálunktól, ha válaszolsz a lenti kérdésre.

061.HU

“Mackónak már nagyon elege van a sötét, hideg télből, ezért úgy dönt, gumicsizmát húz, és elindul megkeresni a tavaszt. A Mackó virágos böngészőjében hol a pocsolyákban megbújó békákat próbáljuk megtalálni, hol a tyúkólban frissen kikelt csibét kell megkeresnünk, vagy éppen egy rügyező növényekkel teli réten kutatunk a kis szöcske után. A hosszan tartó böngészés egy szabadtéri ünnepségben végződik.”

A főszereplő Mackót Dudás Gergely a Mackó karácsonyi böngészője című kötetből ismerhettük meg. A pandás képével világhírűvé vált szerző-illusztrátor mackós böngészői és a bennük található furfangos képrejtvények eltűnt tárgyak fellelésére épülnek. Ahogy a karácsonyi, úgy a tavaszi-nyári virágos kötetetben is izgalmas képrejtvények és grafikus feladványok várnak megoldásra.

//A játékban való részvétel feltétele a cikk megosztása Facebookon!//