Óbuda büszkén és joggal hirdeti magáról, hogy a kultúra városa. Már időszámításunk előtt is pezsgő élet jellemezte a Dunakanyar kapuját. A római korban virágzó provinciának számított, a középkorban királyi, majd királynői székhelyként szolgált, volt híres borvidék, majd a XIX. században fontos ipari központ is. Regélt az itteni életről Krúdy Gyula és Gelléri Andor Endre.

VIG GYÖRGY- Nullahategy

A szocializmusban felhúzott panelrengeteg sem tudja elfedni gazdag történelmét. Az idén tizenötödik alkalommal megrendezett Óbudai Nyár nevű programsorozat múlt vasárnap az Óbudai Korok Fesztiváljával vette hivatalos kezdetét. A rekkenő hőségben felvonultak gladiátorok, huszárok, legionáriusok, barokk úri hölgyek és kelta törzsfőnökök felidézve a regényes múltat és színessé téve a jelent.

Ezzel el is indult a júniustól szeptemberig  tartó kulturális kavalkád, melyen koncertek, színpadi előadások, irodalmi estek és klasszikus koncertek  várják az érdeklődőket.  Óbudán nincs playback, vagy gépzene. Kizárólag igényes művészek élő előadásait láthatja, hallhatja a közönség. A programok a közönség az önkormányzat jóvoltából jegy nélkül, vagy igen kedvezményes áron látogathatók.

A videót készítette: Vig György, Kerekes András