A londoni Royal Albert Hall hollywoodi mintára Londonban is meghonosította a Hírességek sétányát, amelyen az elsők között tisztelegnek Viktória királynő, Eric Clapton és Winston Churchill előtt.

MTI

Az 1871-ben megnyílt Royal Albert Hall csillagaival 11 személy és intézmény számára állítottak emléket. A faragott kövek, amelyeket egy-egy apró réz csillag díszít, a történelmi épület körül kaptak helyet. Craig Hassall, a Royal Albert Hall vezérigazgatója közleményében kifejtette, hogy a hírességek sétányának csillagaival a Hall páratlanul sokszínű történetének állítanak emléket, a brit intézményt formáló feledhetetlen személyiségek és események előtt tisztelegnek.

Az épület körül csillagot kapott Viktória királynő, aki 1867-ben lefektette a férjéről, Albert hercegről elnevezett intézmény alapkövét. De csillaggal emlékeznek Winston Churchill brit miniszterelnökre és Albert Einstein fizikusra is, akik különböző időpontokban mindketten tartottak előadást az épületben. A Hall emléket állított a szüfrazsetteknek, akik gyűléseket tartottak az épületben, a BBC Proms klasszikus zenei koncertsorozatnak, valamint a Chelsea Művészeti Klub 1910 és 1958 között rendezett szilveszteri báljainak.

A Royal Albert Hallban az utóbbi évtizedekben fellépő művészek és sportolók közül Muhammad Ali, Eric Clapton, Shirley Bassey és Adele is csillagot kapott, akárcsak a Who együttes tagja, Roger Daltrey, aki a Tinédzser Rák Alapítvány koncertjein dolgozott. Clapton és Daltrey is a meghívott vendégek között volt, akik részt vettek a csillagok keddi felavatásán.

Fotó: Unique Venues of London