Vitamindús smoothie-k, eredeti olasz gnocchi szószok, New York-i szendvicsek, illetve Jamie Oliver kagylós-tintahalas fekete spagettije is megkóstolható lesz a vegán fogások és a vadvirág saláta mellett a Budapest Sportarénában a hétvégén az idei Konyhakiállításon.

MTI

A rendezvényen Bíró Lajos séf és Jókuti András, a lyoni Bocuse d’Or világverseny ceremóniamestere szombaton mutat be különleges csirkerecepteket a színpadon, Hadarik Rita pedig gluténmentes banános kekszekkel, Stöhr Gréta vegán fogásokkal igyekszik lenyűgözni a közönséget.

Halmos Monika, az ehető virágok szakértője tavaszi vadvirág salátát és különleges körömvirágos pogácsát készít, de elleshetik tőle a résztvevők az illatos ibolyatorta és a kandírozott rózsaszirom receptjét is. Holnap Gianni mutatja be legújabb olasz receptjeit, a magyarországi Jamie Oliver-étterem csapata pedig kagylós-tintahalas fekete spagettit készít. Bede Róbert burgonyás pacallevessel és velencei borjúmájjal készül a gasztro mustrára, Görög Zita pedig  vitaminbombákat kever tisztított vízből és gyümölcsökből. Dacota gsztroblogger a New York-i szendvicsek egyik legjobbjának, a Reuben szendvicsnek elkészítését mutatja be.

Mindezek mellett a kiállításon számos konyhai újdonsággal is várják a látogatókat a gyártók, többek közt bemutatkozik az első érintőajtós sütő vagy az egymással kommunikáló főzőlap és elszívó is, a Bluethooth technológiával vezérelt eszközök, a beépített hangszórók, a legújabb konyhabútorok és konyhagépek, illetve konyhai eszköz mellet.