A belvárosiak koronavírus elleni oltásának megvalósítása ügyében tett segítő intézkedéseket Belváros Önkormányzata. A Belgrád Rakparti Idősek Klubjában és a Balassi Bálint Utcai Idősek Klubjában az önkormányzat oltóhelyeket hozott létre, így már az önkormányzat munkatársainak segítségével zajlik a vakcinák beadása a kerületben.

061.hu

A helyszíneket azért alakították ki, hogy a belvárosiak a legmegfelelőbb körülmények között kaphassák meg az oltást, s ezáltal biztosított a háziorvosi rendelőkben a zsúfoltság elkerülése, illetve a rendelés zavartalansága is. A háziorvosok oltással kapcsolatos adminisztrációs és szervezési teendőinek megkönnyítése érdekében Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere az V. kerületi háziorvosok számára az Önkormányzat köztisztviselőinek közreműködését szorgalmazta, így már az ő segítségükkel zajlik a vakcinák beadása a kerületben.

Az V. kerület kiemelt hangsúlyt fektet a megelőzésre, folyamatosan fejleszti a Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálatot, amely Budapestért díj elismerésben is részesült. A belvárosiak orvosi beutalóval minden évben egyszer helyben és ingyenesen soron kívül használhatják a legkorszerűbb MR- és CT-berendezéseket, emellett ingyenesen biztosítják 14-18 éves korig a közötti belvárosi fiataloknak a HPV elleni vakcinát, és az időskori tüdőgyulladás elleni oltás költségeit is átvállalják. Megkönnyítették továbbá a parkolást az egészségügyi intézmények előtt: az Akadémia utcában a gyermekorvosi rendelőnél 3 db kizárólagos parkolóhelyet létesítettek, a BLESZ előtt már pedig már korábban kialakítottak 2 db parkolóhelyet, melyet kizárólag az intézménybe ellátásra érkezők használhatnak.

Fotó: Facebook