A magyar költészet napján az V. kerületi önkormányzat ismét felállította közösségi könyvtárát a Károlyi- kertbe. A vitrinben sorakozó változatos műfajú könyvek társaink lehetnek a kertben akár egy egyedül töltött délutánon vagy épp egy rögtönzött felolvasáson… 

061.hu

A Petőfi Irodalmi Múzeum otthonául szolgáló Belváros kiemelt figyelmet fordít a magyar lírára, a Károlyi-kertben nem csak ezen a különleges napon foglalkoznak irodalommal. 2016. október 1-én, az olvasás világnapján is kihelyezett a parkban az önkormányzat egy könyvespolcot, megtöltve olvasnivalóval, de idén a költészet világnapján  a polgármester invitálására volt könyvkereső játék is, ekkor az irodalomtörténethez kapcsolódó helyszíneken rejtettek el köteteket, ezeket a szerencsés megtalálók hazavihették. 

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester a közösségi könyvtár megnyitóján

A csütörtökön kihelyezett közösségi könyvtár számára idén belvárosi példaképek is adományoztak egy-egy könyvüket személyes idézeteik társaságában. Így találkozhatunk többek közt Eszenyi Enikő, Belváros díszpolgára, Vígszínház igazgatója, színész, rendező, Borbély Alexandra, színésznő, a belvárosi Katona József Színház társulatának tagja, Szalai Dóra, a belvárosi Chez Dodo macaron manufaktúra tulajdonosa, cukrász, Vörös István Belváros Érdemkereszt díjasa, költő, Szacsvay László, Belváros díszpolgára, a belvárosi Katona József színház társulatának színésze, Dr. Zacher Gábor, Belváros díszpolgára, orvos-toxikológus, Dr. Szívós István, Belváros polgára, olimpiai bajnok vízilabdázó, Becsey János, Belváros Pro Civibus díjasa, paralimpikon úszó, Fáy Miklós, Belváros Pro Civibus díjasa, zenekritikus, Szabó Simon, a BelFeszt színpadmestere, színész, rendező valamint Szűcs Krisztián, Balla Gergely és Horváth Gáspár zenészek gondolataival.

Az évről évre egyre bővülő könyvtár többi kötetét a kerület könyvesboltjai ajánlották fel. Erre emlékeztet a vitrin feletti térkép, amely mindenkinek megmutatja, hol találhatók ezek az üzletek. 

Vezető képen: a közösségi könyvtár átadóján Vörös István költő tartott rendkívüli irodalomórát.