Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 18
 •  
  18
  Shares

Véglegessé vált a hatodik Martosi Szabadegyetem zenei programja, amelynek kínálatában mások mellett az Omega, az Edda és a Tankcsapda koncertjei is szerepelnek – közölték a felvidéki rendezvény szervezői Révkomáromban tartott sajtótájékoztatójukon.

MTI

A szabadegyetemet – amelynek fő szervezői a Via Nova Ifjúsági Csoport és a révkomáromi Selye János Egyetem hallgatói önkormányzata (SJE HÖK) – az idén július 4. és 8. között rendezik meg a Révkomáromhoz közeli Martoson. A Martfeszt idei zenei programkínálata öt egymásra épülő rétegből, együttvéve mintegy 30 koncertből áll – mondta el Gubík László, a rendezvény főszervezője.

A gyermekes családokat megszólító zenei fellépések, az amatőr, kezdő felvidéki zenekarok, a már bejáratott felvidéki magyar bandák, illetve az éjjeli órákra időzített party program és az esti nagykoncertek. A gyermekközönséget megcélozó zenekarok fellépései – köztük a szervezők által kiemelt Apacuka zenekar koncertje – a társszervezőkkel együttműködve megvalósított családi jellegű programokkal épülnek egybe.

A felvidéki amatőr zenekarok fellépései és ezzel a tehetségkutatás először tavaly kapott kiemelt helyet a rendezvényen. Ezt a kezdeményezést az idén tovább folytatják: versenyt hirdettek kezdő felvidéki zenekarok számára, a 26 jelentkező közül a legtöbb szavazatot kapott három és a szakmai zsűri által kiválasztott negyedik együttes léphet majd fel a fesztiválon.

A zenei felhozatal harmadik rétegét képező hazai zenekarok, a Harmónia színpadon lépnek fel.  Újdonságnak számít, a zenei felhozatal negyedik rétege, Az éjjel soha nem érhet véget című party program, ami a fesztivál minden napján a nagy koncertek után kezdődik és hajnalig tart, ott a zenei kínálatot neves, főként magyarországi DJ-k biztosítják.

A Martfeszt zenei kínálatának legtöbb látogatót vonzó részei  idén is a nagyszínpados fellépők koncertjei lesznek. Ezek sorát a szerdai kezdőnapon a WellHello indítja, csütörtökön a fesztivál visszatérő bandája, a Tankcsapda lép fel. Pénteken várhatóan a legtöbben az Edda koncertjére lesznek kíváncsiak. Szombaton a fő esti koncertet az Omega adja, de fellép még Roy és Ádám is.

A főszínpad vasárnapi kínálatában Charlie koncertje szerepel és mint hagyományosan, az idén is az Ismerős Arcok fellépése zárja majd a Martfesztet. A szabadegyetem gerincét alkotó közéleti témájú előadások és panelbeszélgetések programját később hozzák nyilvánosságra, azt azonban már most tudni lehet, hogy ezek közt kiemelt témaként szerepel majd a család.

A Martosi Szabadegyetemet hagyományteremtő és egyúttal hiánypótló céllal az erdélyi Tusványos mintájára 2013-ban rendezték meg először, s az már első évadában a felvidéki magyarság legnagyobb nyári rendezvényévé vált. A szabadegyetemet az idén már második éve a község labdarúgópályája mellett kialakított fesztiválközpontban rendezik meg.


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 18
 •  
  18
  Shares