Holtan találtak csütörtök délelőtt Los Angeles-i házában a Linkin Park 41 éves frontemberére. Chester Bennington a rendőrség tájékoztatása szerint felakasztotta magát. Az énekes és zenekara néhány hete még nagy sikerű koncertet adtak a VOLT fesztiválon.

061.hu

A hosszú időn át drog- és alkoholproblémákkal küzdő énekes közeli barátja volt a májusban elhunyt Chris Cornellnek, a Linkin Park legutóbbi lemezének egyik dalát, a One More Light című Chris Cornell emlékére írta. A Soundgarden és az Audioslave legendás frontembere éppen ma, Bennington öngyilkosságának a napján lett volna 53 éves. Chris Cornell a jelentések szerint három hónapja szintén felakasztotta magát.

 

Chester Bennigton 1999-ben, a zenekar alapítása után három évvel csatlakozott az akkor még középiskolás tagokból álló a Linkin Parkhoz. Chester vokáljával elkészített első album a Hybrid Theory hatalmas sikert hozott. A zenekar azonnal világhírű lett, azóta is a nu-metal korszak egyik legnépszerűbb zenekaraként emlegetik őket.

Megalakulásuk óta több mint 60 millió albumot adtak el és két Grammy-díjat nyertek. A zenekar 8 stúdióalbumot készített el eddig, a legutolsót idén adták. A Linkin Park pár héttel ezelőtt június végén lépett fel először Magyarországon, a VOLT nagyszínpadán, a koncertre minden jegy elkelt. A zenekar legújabb Talking To Myself című dalhoz készült klipje éppen ma, Chester Bennigton öngyilkosságának napján jelent meg.

 

 

Fotó: Nuskull