Öngyilkos lett a börtönben az a férfi, aki hónapokon keresztül zaklatta Pásztor Annát, majd tavaly augusztusban késsel felfegyverkezve ment el az Anna and the Barbies koncertjére – tudta meg a Blikk.

061.hu

Nem sokkal a cikk megjelenése után a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közleményt adott ki. Ebben leírták, hogy február 27-én, az éjszakai órákban öngyilkosságot kísérelt meg a zárkájában egy letartóztatott férfi. A közlemény szerint a börtönőrök azonnal észrevették mi történt, és rögtön meg is kezdték az életmentést. A kiérkező mentősök stabilizálták a rab állapotát, majd az egyik budapesti kórházba szállították őt, ám a gyors ellátás ellenére sem tudták megmenteni az életét: a férfi február 28-án a reggeli órákban életét vesztette.

A bíróság éppen a napokban súlyosbította a Jozef P. elleni vádakat: úgy döntöttek, hogy változtatnak a vád minősítésén, és zaklatás helyett emberölés előkészületének bűntette miatt indítanak új eljárást az ügyben. A tárgyaláson a férfi egyébként bocsánatot kért Pásztor Annától.