A Belvárosi Közösségi Tér a járványügyi intézkedéseknek megfelelően 2021. március 8. – április 7. között zárva tart, ám a tavalyi pandémiás időszakhoz hasonlóan ezúttal is rengeteg jó programmal, témával és cikkel segítik az érdeklődőket az online térben.

061.hu

Számos érdekes és színes videóval, cikkel, program- és könyvajánlóval, online konzultációs lehetőséggel várja a bezárásra kényszerült Belvárosi Közösségin Tér érdeklődőit Facebook-oldalán és honlapján.

Az intézmény ismét jelentkezik online a Túl az óperencián, mesék mindenkinek programmal – mesélnek kicsiknek és a felnőtteknek is. A hét levezetéseként, péntekenként kora este várják a családokat a Facebook oldalukon és a Youtube csatornájukon. A Meseerdő gyermekfelügyeleten dolgozó kollégák játékokkal és hasznos témákkal várják az érdeklődőket: cikkeket és videókat is megosztanak majd, hogy megkönnyítsék az otthon töltött időszakot. Keddenként 10 órától kisebb-nagyobb babák anyukáit várják napindító, könnyed beszélgetésre az online térben. Az online program segít abban, hogy ne szigetelődjünk el, lehetőséget ad arra, hogy továbbra is találkozzunk a barátainkkal, megosszuk egymással gondolatainkat, érzéseinket, együtt keressünk megoldást a felmerülő nehézségekre. A programra minden héten be kell jelentkezni. Online feszültségoldó csoport is indult, amelyre a szülőket várják csütörtök esténként 20:30-tól. A Könyvkuckóban Szirtes-Szabó Kata ajánl péntekenként izgalmas olvasmányokat mindenféle témában és korosztálynak. Keddenként a Csillagszemű zárt csoportba várják az 5-8 éves gyerekeket, péntekenként pedig a Harangjáték várja a legkisebbeket – a videó az intézmény Youtube csatornáján érhető el.

A Belvárosi Közösségi Térben nemrég forgatott a 061.hu, a videót ITT nézhetik meg!

Mindezek mellett az intézmény dolgozói online eseményeket, karanténkonyha menüt és pozitív gondolatokat is megosztanak az érdeklődőkkel, és online folytatódik a Hangolódó a várandós kismamák támogatására, illetve a hordozási tanácsadás is.

Március 22-én családi meseműhely indul – az alkotó-fejlesztő online meseterápiás csoport a Boldizsár Ildikó által kidolgozott Metamorphoses Meseterápiás Módszerre épül. Foglalkozásaikon játékokkal, mozgással, énekekkel, mondókákkal és természetes anyagokat felhasználó kreatív alkotások készítésével dolgozzák fel a világ minden tájáról származó népmeséket. A programra nagycsoportos óvodásokat és szüleiket várják minden hétfőn 15 órától, amelyre előre be kell jelentkezni.

A programokról részletes információk ITT!

A Belvárosi Közösségi Tér a Belvárosi Önkormányzat intézménye, 2017 novembere óta az 5. kerületi családok legfőbb közösségi színtere, ahol tartalmas, változatos és ingyenes programok várják a gyermekeket, felnőtteket egyaránt.