Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 33
 •  
  33
  Shares

A Momentán TV szombat este 20:15-kor érkezik az Online Fröccs című előadásával. Ezúttal Almási Kitti pszichológussal beszélgetnek arról, hogy a karantén alatt hogyan tudjuk jól érezni magunkat, akár egyedül élünk, akár másokkal együtt. A Momentán Társulat pedig online improvizál jeleneteket, és ahogy a színházban, itt is érkezhetnek a kérdéseiteket. A műsort a Momentán Facebook oldalán tudod meghallgatni. 

061.HU

A Momentán Magyarország legrégebbi és legsikeresebb improvizációs színházi társulata, a műfaj hazai meghonosítója.  Társulatunk 2003-ban alakult, fennállása óta több mint 1500 előadást tartott.  2010 óta saját színházat üzemeltetünk IMPRÓ néven Budapest szívében, az Ó utcában. Impróestjeink minden esetben a közönség bevonásával, a nézők ötletei alapján születnek, ezért minden este egyedi és megismételhetetlen.

A társulat tagjai önkéntes karanténban vannak, improvizációs színházuk is zárva tart. De ebben a komoly élethelyzetben is szeretnének a közönség mindennapjaiba egy kis könnyedséget, derűt, örömet csempészni, ezért átvonultak az online térbe. Április 1-jén, bolondok napján indult el a Momentán TV, aminek adásaiban a társulati tagok éppúgy 100%-ban improvizálnak, mint ahogy azt a színházban megszokhattuk tőlük. Heti szinten jelentkeznek élő és archív adásokkal, régi ismerős és vadonatúj formákkal, imprós játékokkal, sok-sok nevetéssel és persze a karantén-életérzéssel momentános tükörben. Számítanak a nézői interakciókra, ötletekre, hiszen mint mindig, most is a közönség inspirációiból fognak építkezni.

Két hétre hozzáférhető a kapolcsi Művészetek Völgyében játszott vadnyugati improvizált szappanoperájuk. A KarantÉN – Szobafogságban a Momentánosok, amely hetente mutatja be, vajon egy-egy társulati tag hogyan tölti el napjait ebben az új élethelyzetben, Tóth Barnabással debütált. Vasárnap pedig egy vadonatúj élő online esttel jelentkeztek, ez volt az Impró Ninja Warrior – Ha bejön a kihívás! Az adások visszanézhetőek.

Az április 11-én színházuk egyik legnépszerűbb előadását, a Fröccsöt helyezik át online platformra. Elsőként Almási Kitti pszichológussal fognak beszélgetni és játszani. Almási Kitti pszichológiai aspektusból segíti a közös gondolkodást, a Momentán Társulat tagjai pedig improvizálnak. A most mindenkit foglalkoztató “hogyan éljünk túl (együtt vagy egyedül) a karanténban” kérdést veszik elő, a szórakoztatás mellett hasznos tippeket is várhatunk majd: Mit hozunk ki magunkból és egymásból a bezártság hatására, hogyan legyünk jól a karanténban, milyen kihívásokat és milyen új örömöket hozhat az új helyzet?

A RÉSZLETEKÉRT KATTINTS IDE!


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 33
 •  
  33
  Shares