Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 236
 •  
  236
  Shares

A díjátadó történetében először adhat otthont Budapest az MTV European Music Awardsnak. Történelmi siker ez Magyarország és a főváros számára is – a világhírű eseményt november 8-án rendezik meg, Budapest akár egymilliárd ember figyelmét vonhatja magára.

061.hu

A járványhelyzetre való tekintettel a több mint negyed évszázados rendezvénysorozat 2020-ban rendhagyó programmal szolgál. Az MTV EMA 2020 Show névre keresztelt díjátadó ezúttal virtuális műsorral jelentkezik majd Budapestről és Londonból. Az adás 4 ikonikus magyarországi helyszínről jelentkezik majd.

Szentkirályi Alexandra szerint hatalmas lehetőség Magyarország és Budapest számára, hogy az MTV EMA, a világ egyik legnagyobb és legnézettebb könnyűzenei díjátadójának egyik következő állomása Budapest lesz. A kormányszóvivő azt is hozzátette, hogy a nemzetközi turistákért hamarosan újrainduló versenyben komoly előnyt jelent nemcsak Budapest, hanem Magyarország számára is egy ilyen nagyszabású világesemény megszervezése.

Az 1994 óta minden évben más európai nagyvárosból közvetített zenei rendezvény hatalmas reklámértékkel bír, hiszen hazánk négy különböző csodálatos helyszínét láthatják majd az MTV Europe és az összes MTV csatornáján – beleértve az online adást is.

“Történelmi pillanat ez Magyarország és Budapest számára, ugyanis a könnyűzenei világ legfontosabb eseményének egyik helyszíne lesz Magyarország. Az eseményhez kapcsolódó összes televíziós, online megjelenésben Budapest emblematikus helyszínei központi helyet kapnak majd, amelyek közel 200 ország egymilliárd nézőjéhez jutnak el”

 – mondta a bejelentés után Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

Európa legnézettebb zenei eseménye rendkívüli turisztikai reklámot is jelenti most Budapest, ezen keresztül Magyarország számára. Az egész világ figyelmét fel tudjuk hívni arra, hogy Budapest a régió legjobb úti célja. Ráadásul akkor lesz rajtunk a világ szeme, amikor minden nagyváros küzd a nemzetközi hírnévért – tette hozzá a vezérigazgató.

Az eseményhez kapcsolódó videó ITT tekinthető meg!

A megrendezésére 2019-ben nyújtott be pályázatot a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA), az esemény lebonyolítására Magyarország Kormánya a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül nyújt támogatást.

A 2020-as MTV Europe Music Awards díjait idén huszonegyedszer adják át. Az eseményt a pandémia miatt nagyközönség előtt nem rendezik meg, elképzelhető, hogy a produkciókat felvételről fogják közvetíteni csakúgy, mint az MTV Video Music Awards-on. Ebben az évben Lady Gaga rendelkezik a legtöbb jelöléssel, szám szerint héttel. Őt követi a BTS és Justin Bieber, akiket öt kategóriában jelöltek.

A gáláról nem maradhatnak el a csúcskategóriás sztárok fellépései, külön érdekesség, hogy egytől egyig az EMA egyes kategóriáinak díjvárományosai. A többszörösen díjnyertes brit Sam Smith mellett a kolumbiai Maluma, a platinalemezes rapper, Doja Cat, a brit YUNGBLUD, valamint a 22 éves svéd popdíva, Zara Larsson is színpadra lép.

A bejelentett jelöltek közt szerepelnek magyar zenészek is: ByeAlex, Metzker Viktória, Dzsúdló, a Carson Coma és az Irie Maffia is esélyes a Legjobb magyar előadó díjára.


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 236
 •  
  236
  Shares