Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Összefogtak a pécsi kulturális intézmények, hogy online kulturális tartalommal lássák el a közönségüket a veszélyhelyzet idején. A Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház tartalmi kommunikációs együttműködést folytat a krízis alatt.

MTI

A négy intézmény saját online tartalmai mellett a többiekét is megosztják közösségi felületeiken, annak érdekében, hogy a kulturális tartalmak minél szélesebb körben elérhetővé váljanak. Az érdeklődők színházi, bábszínházi előadásokat, verseket, koncerteket, művészeti kihívásokat érhetnek majd el a különböző online felületeken. Ezeket a tartalmakat a #pecsikulturaliscsatorna jelöléssel látják el, így könnyen megtalálhatók lesznek. Az összefogó intézmények hisznek abban, hogy a kultúra, a művészet közösséget teremt, és mindenkit segíthet ezekben a nehéz időkben.

A magyar költészet napja alkalmából videósorozattal készül a Pécsi Nemzeti Színház társulata. A színművészek kedvenc verseiket mondják el, melyeket április 11-ig folyamatosan közzétesznek online felületeiken.

A Bóbita Bábszínház szombatonként 16 órától egy-egy bábelőadást tesz közzé közösségi oldalán, melyeket egy hétig lehet majd megnézni. Március 28-án a Bagolykisasszony meséje című darabbal folytatódik a már elkezdett sorozat.

A Pannon Filharmonikusok online tartalmak közzétételével nyújt bepillantást a zene világába. Egy különleges nyereményjátékra hívják az érdeklődőket, amely során tulajdonképpen mindenki nyer, már a naponta egymásnak megmutatott klasszikus zenék meghallgatásával is. Zenei kulisszatitkokat, érdekességeket, művészeket, jelentős szerzők örökérvényű műveit mutatják be, teszik elérhetővé a nagyközönség számára. A sorozatban elsőként Bartók Béla születésének évfordulója alkalmából két fontos zenei felvétel megosztásával tisztelegnek munkássága előtt. A felvételeken Kocsis Zoltán, Várjon Dénes, Bogányi Tibor és a Pannon Filharmonikusok működnek közre.

A Pécsi Harmadik Színház március 28-tól minden hétvégén online felületein keresztül teszi elérhetővé produkcióit. Az első előadás „E kor nekünk szülőnk és megölőnk” (In memoriam Ö. I.) színpadi játéka lesz.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •