Csalások és lebukások, kísértések és a jó útra térés utáni vágy, tisztesség és korrupció – avagy a mai Magyarország valósága egy tévésorozatban. Most forgatják és ősztől vetítik az HBO új saját gyártású szériáját, az Aranyéletet. Tudtam, hogy ezt fogja megkérdezni. Nekem azt mondták, húsz van összesen, de már a végét járom. Minden nyáron egyszer rám jön a lángos utáni vágy, de erre az évre kimakszoltam magam – vágott vissza mosolyogva Ónodi Eszter arra a kérdésre, hogy aznap hány lángosba harapott bele.

Jó, a történet akkor kerek, ha ismerjük a szituációt. A színésznő a HBO új saját gyártású sorozatának, az Aranyéletnek játssza az egyik főszerepét. Gőzerővel zajlik a forgatás. A stábot az Újpesti rakparton érte tetten a nol.hu. Egy citromsárga Roburból kialakított mobil streetfood busz és néhány asztal az összes díszlet. Nincs nagy tömeg, Ónodi Eszter és Seress Zoltán az egyik asztalnál cseveg, miközben szuggerálják egymást kihívóan. Majd a színésznő kacéran beleharap a lángosába. Aztán a jelenetet felveszik újra, majd újra…

Mint megtudták, Seress Zoltán egy igen magas politikai kapcsolatokkal rendelkező férfit alakít, Ónodi pedig szakmailag érdeklődik iránta, vagy esetleg szerelemből, nem kötötték az orrunkra. Annyi biztos, hogy férjnél van, mégpedig a Thuróczy Szabolcs által alakított Miklósi Attila felesége. Ő meg éppen jó útra akar térni, amit az asszony nem ambicionál, megfelel neki a magas életszínvonal, amit nem éppen tisztességes jövedelemből finanszíroznak.

Sok külső helyszín lesz, nagy területen mozgunk, de a központ Budapest. Igaz, a városnak komorabb, veszélyesebb és nyugtalanítóbb arcát mutatjuk meg – válaszolja Mátyássy Áron rendező arra a kérdésre, hogy az Aranyélet miben lesz más, mint a korábbi HBO-szériák, például a Társas játék. – Arról szól majd, hogy mai életünket teljesen áthatja a pénz utáni hajsza.

A rendező szerint a Tasnádi István, Zomborácz Virág és Bárány Márton által jegyzett forgatókönyv számos analógiát kínál mindannyiunk életével kapcsolatosan. Ott van például az eset, amikor már a havi bérletre sem jut pénz, de túl kell élni egy utazást a Blahától egészen a Széll Kálmán térig, miközben az ellenőrök kopóként vadásznak rád.

A nagy kérdés, hogy élhet-e valaki ma Magyarországon úgy, hogy betart minden szabályt. – A sorozat nagyon aktuális lesz, minden finomkodás nélkül mutatja föl a problémákat – állítja Mátyássy. Mátyássy Áront mintha vonzaná a sötét oldal, már a végső simításokat végzi Víkend című thrillerén. Ez a budai gazdagok világából indul: városi sikeremberek elmennek egy világvégi helyre, ahol teljesen más túlélési eszközökre van szükség.

Ahogy a rendező fogalmaz, szembesülnek a gyengeségeikkel. Az Aranyélet-sorozat másik rendezője, Dyga Zsombor szintén jártas a műfajban, Utolér címmel készített korábban egy pszichothrillert. Micsoda egybeesés: ebben is Ónodi Eszter alakította az egyik főszerepet.

Forrás, fotó: NOL.hu