Tucatnyinál is több könyv és a hamarosan a mozikba kerülő második játékfilm után új tévésorozat is készül Paddington medve kalandjairól. Az 52 részes, epizódonként 11 perces Paddington-széria a francia Studiocanal tévécsatorna produkciójában születik az óvodás korosztály számára. A stúdió forgalmazta a 2014-ben forgatott Paddington című játékfilmet is, amelynek folytatása novemberben jelenik meg a mozikban.

MTI

Paddington történetét a brit Michael Bond írta, aki 91 éves korában idén nyáron hunyt el. A világhírű karakter az 1958-ban megjelent, A medve, akit Paddingtonnak hívnak című történetben bukkant fel először. A főszereplő nevét arról a londoni vasútállomásról kapta, ahol megtalálta a Brown házaspár. Az apró, bozontos medve ide érkezett meg “Peru legmélyebb, legsötétebb vidékéről”. A hatalmas karimájú kalapot viselő mackó nyakában egy tábla lógott, rajta a következő felirattal: “Kérem, törődjenek ezzel a medvével! Köszönöm.”

A narancslekvár-imádó Paddington kalandjait több generációnyi gyerek élvezhette mintegy 20 könyvben, több mint 35 millió kötetet adtak el történeteiből, melyeket 40 nyelvre, köztük latinra is lefordítottak. A legutóbbi kötet Paddington’s Finest Hour címmel áprilisban jelent meg angol nyelven.

fotó:variety.com