Budapest egyik új, emblematikus épülete van születőben: a Liget Budapest Projekt egyik tervezett építménye, a japán Sou Fujimoto munkája inspirálta azt a ruhakölteményt, melyet nemrégiben mutattak be a divatvilág egyik legnevesebb eseményén, a Párizsi Divathéten.

nullahategy

A Magyar Zene Háza tetejének áttöréses ornamentikája köszön vissza az Akris nevű svájci divatcég különleges ruhadarabján. A vezető, nemzetközi, építészeti szaklap, az archdaily.com beszámolója szerint a ruha tervezői Fujimoto Városligetbe álmodott épületének a környezettel való könnyed kapcsolatát szeretnék hangsúlyozni.

Nem hagyományos értelemben vett múzeumként hanem Interaktív, zenei élményközpontként működik majd a Magyar Zene Háza, melynek a tervezésére az elmúlt évben írt ki nyílt, nemzetközi építészeti pályázatot a Liget Budapest Projektet lebonyolító Városliget Zrt. A világ minden tájáról érkezett, 170 pályamű közül a nemzetközi, szakértői zsűri Sou Fujimoto tervét választotta ki, akivel később meg is kötötték a szerződést az azóta Bartók Központ – Magyar Zene Háza névre keresztelt zenei központ tervezésére. A nemzetközi szaksajtó által is dicsért új épületnek köszönhetően egy nyitott, modern kiállítástechnikai megoldásokat alkalmazó, közösségi intézménnyel gazdagodik majd a magyar kulturális élet. Az építkezés a tervek szerint jövő nyáron kezdődik el, a Városligeti-tó partján, a volt Hungexpo irodák helyén.