A legjobb filmnek járó Ezüst Ibolya-díjat nyerte el Sopsits Árpád A martfűi rém című filmje az olaszországi Parma Music Film Festivalon, melynek szakmai zsűrije Szabó Gábort a legjobb operatőr díjával tüntette ki. A díjakat Sopsits Árpád személyesen vette át Pármában, a szeptember 18. és 24. között megtartott nemzetközi seregszemle záróünnepségén.

MTI  

Mint a közlemény emlékeztet, a Céllövölde, a Torzók és A hetedik kör című filmekről is ismert Sopsits Árpád legutóbbi munkájában a martfűi sorozatgyilkosság történetét dolgozta fel. A pszichothriller nagy sikerrel szerepelt a hazai mozikban, kilenc kategóriában elnyerte a Magyar Filmdíjat, és a 2016. őszi nemzetközi premierje óta még mindig népszerű a nemzetközi filmfesztiválokon. Legközelebb a nagy presztízsű londoni filmfesztiválon és Európa egyik legfontosabb zsánerfilm fesztiválján, a spanyolországi Sitgesben lesz műsoron.

A film szinopszisa szerint egy férfit egy fiatal nő brutális meggyilkolásáért ítélnek halálra Martfűn 1957-ben. Hét évvel később azonban ismét egymást követik a megrázó halálesetek. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz megtalálni az összefüggéseket, és újra felvenni a nyomozás fonalát. Egy olyan országban, ahol nem léteznek sorozatgyilkosok, egyre több az áldozat. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szüksége lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros “kíméletlen ragadozóját”.

A valós eseményeken alapuló izgalmas pszichothriller felkavaró képekben idézi fel a háttérben feszülő politikai és emberi ellentéteket, és lerántja a leplet Magyarország bűnügyi történetének egyik legemlékezetesebb nyomozásáról – emlékeztet a filmalap közleménye. A martfűi rém legfontosabb szerepeiben Bárnai Péter, Hajduk Károly, Anger Zsolt, Jászberényi Gábor, Trill Zsolt, Szamosi Zsófi és Balsai Mónika látható. A film forgatókönyvét Sopsits Árpád írta, az operatőr Szabó Gábor volt.  A martfűi rém a Focus Fox gyártásában Ferenczy Gábor és Tőzsér Attila producerek vezetésével készült a Filmalap támogatásával.

fotó: mozi24.hu