Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 53
 •  
  53
  Shares

A 2015-ben összeállt debreceni Éva Presszó nem vesztegette az időt, a megalakulásuk utáni évben már ki is adták első lemezüket, azóta egymást érik az újabb dalok, videók és videóklipek. Tavaly az énekesnői poszton történt váltással újraformálódott a pop underground zenekar, de a kényszerű szünet után legfrissebb szerzeményeikre sem kellett sokat várni: a járványhelyzetben született Játszik tovább című karanténklipben próbálták otthon maradásra bírni az embereket, a Partyállat szöveges videóját pedig húsvétra időzítették.

061.hu

Modern stílusok ötvözetével könnyen befogadható, lendületes és kellemes zenéjével az Éva Presszó a 60-as évek életérzését közvetíti, saját meghatározása szerint pop underground stílusban utazik. A jelenlegi helyzet kizárja ugyan a próbákat és a színpadi aktivitást, helyette azonban több idő jut az otthoni komponálásra és dalírásra – ezért is érdemes figyelemmel követni a zenekar Facebook-oldalát.

Húsvétra megjelentették legújabb dalukat, a Partyállatot, amiből egy szöveges videó is készült:

Előtte pedig a Játszik tovább című, Csíki András erdélyi költő szövegére komponált karanténdallal próbálták otthonmaradásra ösztönözni az embereket.

„Dal formájában szeretnénk felhívni a figyelmeteket arra, hogy most fokozottan fontos, hogy fegyelmezetten és felelősségteljesen viselkedjünk, de emellett őrizzük meg a jó hangulatunkat is és tartsuk a kapcsolatot a szeretteinkkel”

– írták Facebook-oldalukon.

Az együttes egy év alatt nagy utat járt be, hiszen a kezdeti telt házas, önálló kocsmabulik után már fesztiválokon és nagyobb koncerthelyszíneken is megfordultak. Olyan zenekarok előtt léptek színpadra, mint a Hiperkarma, Szabó Balázs Bandája, a Hooligans vagy a Belmondo. Egyedi hangulatú saját dalaikat különböző szakmai zsűrik is pozitívan értékeltek, így kerültek be a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjába, amelynek támogatásával 2016-ben kiadták első albumukat, Nyitva címmel. 2017 óta folyamatosan ontják a hangulatos szerzeményeket, egy rövid kényszerű szünet után pedig – 2019-ben Vigh Eva énekesnő kilépett a zenekarból és Kovács Emese váltotta fel – idén magasabb fokozatba kapcsoltak, az új dalok áradatát pedig, úgy tűnik, a járvány sem tarthatja fel.

A zenekar YouTube csatornáján a régebbi dalaikba is belehallgathattok.


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 53
 •  
  53
  Shares